Hirdetés

5,2 GHz-en ketyegett egy Ryzen 7-1800X



|

A tuningrekordot úgy sikerült elérni, hogy a nyolc magból egy sem lett letiltva.

Hirdetés

Egy ideje már tudjuk, hogy a tuningosok álmai lehetnek az AMD új Ryzen processzorai. Most pedig itt az első bizonyíték is. 

Hirdetés

Valaki, aki már hozzáfért a Ryzen 7 1800X egyik mintadarabjához, úgy gondolta, hogy tesz egy extrém tuningkísérletet. Ennek keretében folyékony nitrogénes hűtéssel 5,2 GHz-es órajelet tudott elérni. 

Mi több, ehhez egyetlen magot sem kellett letiltson a nyolcból. Az 5201,07 MHz-es órajelet úgy érte el a tunigmester, hogy az alap órajelet 137,78 MHz-re emelte, majd a szorzót 37,75X-re. A feszültségi érték 1,875 V volt, és még egy mérést is tudott így futtatni: a Cinebench R15-ben 2363 pontot ért el a lapka. 

A Ryzen 7 1800X asztali processzorhoz március 2-től férhetnek hozzá a vásárlók, 499 dolláros áron. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.