Hirdetés

5,2 GHz-re húzza a Core i7-7700K-t az MSI alaplapja



|

Az automatikus tuningfunkció 5,2 GHz-re emelte a CPU órajelét, igaz, a megtartásához folyadékhűtés kellett.

Hirdetés

Az MSI Z270-es alaplapjain lévő UEFI-s beállítófelület rendelkezik egy úgynevezett Game Boost automatikus tuningfunkcióval, amely képes bizonyos fokig önállóan túlhajtani a processzort. 

Hirdetés

A legtöbb gyártó ma már kínál ilyen opciót, amelynek a segítségével az is többet hozat ki a processzorából és a memóriájából, aki nem ért a tuninghoz.

A technológia többszöri próbálkozás során folyamatosan emeli az órajelet, és az újraindítások során stabilitási teszteket végez, hogy rájöjjön, megfelelően magas-e az érték - közben figyel a hőmérsékletekre és a rendszer stabilitására. 

Tud ilyet az MSI Z270 XPower Gaming Titanium alaplapja is, amely sikeresen emelte egy Intel Core i7-7700K CPU órajelét 5,2 GHz-re. A funkció 11 fokozatban képes a tuningra, természetesen ez a maximum beállítás mellett történt. Az órajel megtartásához folyadékhűtésre volt szükség. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.