Hirdetés

5 dolog, amit elvárunk a mostani laptopoktól - második rész



|

Következzen 5 újabb dolog, amiknek illene benne lenni egy igazán új laptopban.

Hirdetés

Amikor 2015-ben új laptopot vennénk, akkor lehetőleg nem akarunk két generációval korábbi processzort és 1366 x 768-as felbontású kijelzőt kapni a pénzünkért. Ezeken kívül számos más dolog van, amit elvárunk egy igazán új notebooktól. Legutóbb mutattunk öt ilyet, most következzen még öt. 

Hirdetés

 

802.11ac-s Wi-Fi

A 802.11ac-s szabványú Wi-Fi nem csak gyorsabb adatátvitelt garantál, de akkor is van haszna, ha nem közvetlenül a router mellett vagyunk. Az előnyeinek a kihasználásához persze megfelelő routerre is szükség van, de ezeknek az ára ma már nem magas. Mivel a legtöbb mostani okostelefon szintén támogatja, ezért mindenképp hasznát vesszük - a laptopnál sem érdemes lemondani róla. 

 

Számít a Wi-Fi sebessége

 

Hosszabb üzemidő

Természetesen egy vérbeli gamer laptopnál merészség lenne komoly üzemidőről álmodni, de egy mindennapos feladatokhoz és munkához választott notebooknál ma már szinte nevetséges a 2-3-4 órás üzemidő. A Broadwell processzoroknak hála ezt alaposan meg tudják növelni a gyártók, így a 9-10 órás üzemidő egyáltalán nem számít már ritkának. 

 

USB 3.0 és USB-C

Az USB nem tűnik el egyhamar a piacról, sőt - az Apple még a Thunderboltot is feláldozta az USB-C érdekében az új MacBooknál. Egy új laptopnál tehát szinte kötelező az USB 3.0-ás port, ami gyorsabb és jobban is tölt a korábbi szabványoknál. Ha van USB-C e mellé, az még jobb - a következő években várhatóan ez a megfordítható csatlakozó terjed majd el. 

 

Egynél persze talán jobb, ha több csatlakozó van

 

Vezeték nélküli kijelző

Manapság már nagyon sok laptop kap vezeték nélküli lapkát, aminek hála a képernyő tartalmát vezeték nélkül tudja továbbítani egy kompatibilis tévének, akár full HD-ban, akár 4K-ban. Míg korábban mindenhez kellett valamilyen eltérő kábel, hogy a tévéhez csatlakoztassuk, addig az újabb eszközök közül a legtöbb már támogatja a Miracast szabványt a vezeték nélküli átvitelhez. 

 

Windows 8.1 (és Windows 10)

Bár sokan még mindig idegenkednek a Windows 8.1-től, a sebesség és teljesítmény maximalizálása miatt ezt az operációs rendszert ajánlott választani egy új PC-hez. Igen erős indok mellette ráadásul az, hogy ingyenesen lehet róla frissíteni majd a Windows 10-re, ami a Windows történetében a legnagyobb megújulást jelenti. A rendszer már most is tesztelhető, a megjelenésére pedig ősszel lehet számítani. 

 

Jónak ígérkezik a Windows 10

 

Számotokra mi a legfontosabb, amikor új laptopot kerestek? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.