Hirdetés

5 GHz feletti Xeont dobhat piacra az Intel



|

A pletykák szerint 165W lehet a négymagos processzor TDP-je.

Hirdetés

A WCCFTech beszámolója alapján az Intel hamarosan különleges szerverprocesszort fog elérhetővé tenni az OEM partnerei számára, az E5-2600 V4 családba tartozó modell 5,1 gigahertzes órajelen működhet. A Hyper-Threadinget is támogató CPU elvileg négymagos lesz, a harmadszintű gyorsítótárának méretét 10 megabájtnak mondják a források.

Hirdetés


Az 5,1 GHz-es gyári frekvencia bármely processzor esetében szokatlan, még az AMD sem merészkedett ilyen sokáig, pedig hosszú évek óta kénytelen magas órajelekkel kompenzálni a központi egységeinek architekturális szintű limitációit. Az extrémnek nevezhető Xeont állítólag specifikus felhasználási területekre javasolja majd az Intel, beszerezni pedig csak egyes szervereket tervező cégektől lehet majd.


Ugyan az állítólagos processzor elméletileg nem lesz elérhető a fogyasztói piacon, ám a korábbi pletykák szerint idén bemutatkozhat az Intel első tízmagos Core i7 processzora, így talán a Xeon birtoklása nélkül sem maradnak játékszer nélkül a tehetős geekek.


(Forrás: KitGuru)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.