Hirdetés

5 indok, hogy miért jó egy kabrió PC



|

Az átalakítható gépek ha lassan is, de egyre népszerűbbé válnak. Íme 5 ok, amiért érdemes odafigyelni rájuk.

Hirdetés

A notebook és a tablet közötti legfontosabb különbség elsősorban az, hogy az előbbi tartalom előállításhoz az ideális, utóbbi pedig tartalomfogyasztáshoz kényelmes. Persze vannak itt még olyan tényezők, mint a súly, a méret vagy a teljesítmény, ezért sokan nem tudnak dönteni egykönnyen. És végül itt van még az ár is. De van egy speciális géptípus, melynél nem kell egyik oldal előnyéről sem lemondanunk – ez az átalakítható, hibrid gép, amely ha akarjuk tablet, ha akarjuk notebook. Nézzük 5 legfontosabb előnyét.

 

Hirdetés

Teljesítmény és fogyasztás kiegyensúlyozva

Az átalakítható notebook, tablet, hibrid gép árcédulája nem holmi „coolság” vagy egyéb megfoghatatlan divat miatt vastagabb, hanem a benne használt technológiai megoldások miatt. A gyártók itt nagyon odafigyelnek a fogyasztásra, amelynél a 3-4 óra megengedhetetlen. Emellett a teljesítményről sem feledkeznek meg, így várhatóan egy „U” vagy „Y” Core i processzorra számíthatunk. Mindehhez már SSD dukál és nem ritka a 8 GB RAM sem. Természetesen a hibrid kabrió PC-nk valahol mégiscsak notebook néha, ezért a szükséges portokat is megtaláljuk oldalt, legyen az USB, HDMI vagy éppen LAN.


 

 

Megfelelő kijelző mindenhez

Az hamar kiderült, hogy egy 7-9 colos táblagép még a legjobb Bluetooth billentyűzettel sem alkalmas komoly munkára. A 11,6 már nem rossz, de azért a felbontás és a kisméretű billentyűzet miatt itt is kompromisszumokra kényszerülünk a mobilitás érdekében. Úgy tűnik, az ideális átmérő valahol 13-14 colnál van, ahol már egy HD-nál nagyobb felbontás is jól használható és több ablak elfér az asztalon úgy, hogy még minden olvasható maradjon. természetesen csakis érintőkijelző jöhet számításba.


 

 

A méret lényeg

A gép méreteinél is nagy meglepetésekre számítsunk: ezek az átalakítható számítógépek úgy tudnak masszívak és stabilak lenni, hogy közben vékonyak és könnyűek. Ez a prémium anyaghasználatnak köszönhető, valamint az alkalmazott energiatakarékos komponenseket hidegen tartó profi hűtésnek. A gyártók itt a különleges megoldásokkal sem fukarkodnak, így a speciális burkolat, a minőségi, lapos, de mégis kényelmes billentyűzet és a lehető legvékonyabb multitouch kijelző mind megtalálhatók az ilyen átalakítható PC-knél.

 

 

Multitálent operációs rendszer

Lehet szidni, van is hibája, de tény, hogy jelenleg ez az egyetlen olyan rendszer, amely normál PC-n és érintőkijelzős tableten is jól használható, sőt, ha átalakítható gépünk van, egyetlen mozdulattal, gombnyomással válthatunk a kétféle kezelési mód között. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ezek a gépek tökéletesen fogják futtatni a Windows 10-et is, amely nagy lépés lesz egy jobb felhasználói élmény felé.

 

 

Minden testhelyzetben

Az átalakítható notebook, tablet, hibrid gépek hatalmas előnye, hogy a speciális zsanérjaiknak hála nagyjából bármilyen helyzetbe állíthatjuk őket. Ennek köszönhetően bárhol is legyen rá szükségünk, mindig a legmegfelelőbb alakzatba hajtogathatjuk. Ezeket a zsanérokat alaposan letesztelik a gyártók, így biztosak lehetünk benne, hogy nagyon sok hajlítgatást kibírnak, nem lesz vele gondunk.

Munka egy asztalnál ülve: notebook helyzet. Filmnézés repülőn: sátor alakzat. Játék az ölben: tablet forma. Előadás egy tárgyalóban: kifordított kijelző. Csak példák, hogy milyen hasznos (és menő) tud lenni egy „hajtogatható” hibrid PC.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.