Hirdetés

5 ok, miért válassz neves tabletet dzsunka helyett



|

Az olcsó tablet csábító, az oprendszer ugyanaz, de vajon miért érdemes mégis neves táblát választani?

Hirdetés

A tablet vásárlásnál sokan azt nézik meg elsőként, hogy mennyibe is kerül az adott készülék. A második a technikai paraméterek átböngészése, hiszen minden itt dől el: egy kicsit magasabb órajel, 4 GB-tal nagyobb tárhely, esetleg egy kicsit több RAM vagy jobb kamera – de tényleg ez számít? Nem, vagyis nem ez az egyetlen szempont, amit figyelembe kell vennünk a döntésnél. Mutatunk 5 okokat arra, miért érdemes inkább ismert gyártó termékét választani valami névtelen, de persze leheletnyivel olcsóbb másolat helyett.

Hirdetés
                                                          

Nincsen zsákbamacska

A neves, itthon már hosszú évek óta aktív gyártó várhatóan nem éppen azzal az egy tablet-modellel kívánja felégetni a magyarországi jelenlétét és lerontani hírnevét, ezért amit a leírásban garantál a termékről, arra számíthatunk is. A például 8 MPixeles kamerát olvasunk, az annyi is lesz, nem kell tartanunk a „kishibás sorozat” kifogástól, hogy miért került éppen a miénkbe 1,3 MP-es. Vagy például a tárhely: a noname tabletek között is találunk akkora tárhelyű modellt, mint a nevesek között, de a particionálás már más kérdés: hiába lesz az olcsó modellben is 8/16 GB, lehet, hogy sokkal kevesebb a ténylegesen használható a rossz gyári beállítások miatt. Ha neves tabletet nézünk ki, arról 99,9%, hogy sok-sok tesztet is fogunk találni, ahol mindent megtudhatunk róla.

 

 

Gyári kiegészítők

A tabletet védeni kell, de nem mindegy, hogy csak az univerzális, lötyögős és ronda tokok közül választhatunk vagy egyedi, méretre szabott, gyári, vagy licencelt tokot is szerezhetünk hozzá. A neves gyártók erre külön odafigyelnek, sőt, nem ritka a smart cover sem, amely többféle pozícióban is használható, továbbá mágneses és kinyitáskor fel is ébreszti a táblagépet.

 

 

Optimalizált Android

Androidot telepíteni egy átlagos ARM hardverre nem nagy kunszt, ezt Kínában jól tudják, de megfelelően, az adott konfigurációhoz igazítani a rendszert már komolyabb feladat. A neves gyártók erre figyelnek, aminek az eredménye nagyobb teljesítmény, alacsonyabb fogyasztás, gyorsabb töltés, jobb kompatibilitás, kevesebb fagyás és hosszabb üzemidő – csupa olyan tulajdonság, amelyek a tablet használatánál legalább annyira fontosak, mint a nyers specifikáció.

 

 

 

Támogatói weboldal

Névtelen tabletnél már az is nagy szám, ha a gyártónak vagy importőrnek megtaláljuk a weboldalát, de hogy azon még a mi tabletünk is szerepeljen, arra már kevés az esély. Ha mégis, szinte biztosak lehetünk benne, hogy az egy statikus, a kiadás pillanatában összedobott információs oldal, ahol talán soha az életben nem jelenik meg frissítés, javítás a gépünkhöz. Ezzel ellentétben egy neves gyártó figyel a visszajelzésekre, javítja a hibákat és rendszeresen ad ki frissítéseket, sőt, követi a Google frissítéseit is és ha megjelenik egy-egy újabb Android, idővel kiadja azt a régebbi vasra is.

 

 

Megbízható szervizháttér

Ha elromlik a táblagép, várhatóan 2 hétig nélkülöznünk kell – a noname gyártó termékét ezalatt jó esetben az importáló cég egyszerűen kicseréli egy újra. A neves gyártó igyekszik megjavítani, hogy az adatok ne vesszenek el, sőt, akkor is kínál fizetős javítási lehetőséget, ha a garanciaidő lejárt már.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.