Hirdetés

50 százalékos Blu-ray részesedés?



|

A Sony elnökének nyilatkozata szerint még 2008-ban elérik a bűvös határt.

Hirdetés

Hogy mire gondolt pontosan a Sony-vezér a tajvani sajtótájékoztatón, azt pontosan nem tudjuk, de semmiképpen nem tűnik túl valószínűleg a dolog. Ha a filmeladásokat nézzük, ott jelenleg 20 százalékos a Blu-ray részesedése a DVD-k 80 százalékával szemben. Az, hogy ez igen radikálisan elmozduljon még idén már csak azért sem valószínű, mert ahhoz jelentős árcsökkentés is kéne, és erre - konkurencia hiányában - gyakorlatilag semmi esély.

 

Ha nem csak a filmekről, hanem magáról a Blu-ray médiumról beszélünk, akkor is az árakba ütközünk, mint lehetséges visszatartó erőbe. Az írható Blu-ray lemezek elég eltérő áron kaphatók, de legalább 3000 forintba kerül egy darab, míg ennyiért DVD-ből egy 25-ös csomagot is kaphatunk.

 

Bár a Sony igen nagy erővel dolgozik a Blu-ray népszerűsítéséért - például beépített Blu-ray rögzítővel ellátott LCD HDTV-ket dob piacra - , és az előrejelzések szerint PS3-ból is többet fognak eladni, mint az Xbox 360-ból, mindent tekintetbe véve sem látszik valószínűnek az 50 százalékos részesedés elérése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.