Hirdetés

500 000:1 kontraszt arány HD-ben



|

A Samsung teljes HD felbontású kijelzője a piacon a legnagyobb.

Hirdetés

A Samsung Electronics bemutatta a kereskedelmi forgalomban hamarosan kapható LCD kijelzők közül jelenleg legnagyobb (178 cm-es, 70 inch-es) full HD felbontású TV-jét. A készülék a Samsung legjobb képjavító technológiáival dicsekedhet, és a hagyományos hideg katódos fluoreszcens lámpa (CCFL) változat helyett fénykibocsátó diódás (LED-es) háttérvilágítást alkalmaz.

 

70inchlcdtv_productonly.jpg

 

 


Saját fejlesztés az alkalmazott „Local Dimming" technológia, ami lehetővé teszi a LED-es háttérvilágítás kikapcsolását a sötét képterületeken. Ez eredményez 500 000:1 dinamikus kontrasztarányt és az energiafogyasztás 50%-os csökkenése is ennek köszönhető. A hagyományos, oszlopformájú CCFL háttérvilágítást olyan LED-es háttérvilágítás váltja fel, amely több száz fényforrásból áll. A képernyőn látható kép megvilágított részei maximális fényerejűre vehetők, míg a képernyő sötét részein a fény teljesen kikapcsolható. Az eredmény: felülmúlhatatlan kontrasztarány. Az energiafogyasztást pedig a sötét területeken kevésbé szükséges fényerő csökkentésével érik el.

 

 

70inchlcdtv_1.jpg

 



Kérdéses persze, hogy mivel a háttérvilágítás felbontása jóval elmarad a képfelbontás mögött (csak néhány száz fényforrás szemben a mintegy kétmillió képponttal), vajon mennyire zavaró eltéréseket eredményez ez éles és ferde kontúrok esetében.

 

 

70inchlcdtv_2.jpg

 

Mindeközben a Samsung LED-es letapogatása megszünteti a nagyképernyős LCD TV-kel általában együtt járó villogást és szellemképet. A LED-ek kikapcsolása gyorsan, sorban történik, ami tökéletesen kiküszöböli ezeket a jelenségeket.

 

Az igazán nagyképernyős készülék eleganciáját és kifinomultságát fekete, fényes, zongoralakk keret és titánium-króm szegély fokozza. A kettős, rejtett hangszórók és a hátsó mélysugárzó telt hangzása illik a nagyképernyős élményhez.

 

 

70inchlcdtv_4.jpg

 

 


A Samsung tervei szerint a termék az idei év második felében kerül világszerte forgalomba.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.