Hirdetés

500 dollárral csökkent az AMD FX-9590 ára



|

Adóval együtt már 300 fontért elvihető az 5 gigahertzes CPU.

Hirdetés

Az Electronic Entertainment Expón bejelentett FX-9590 processzorával az AMD joggal keltette fel sokak érdeklődését, ugyanis a nyolc darab Piledriver maggal felszerelt központi egység teljes terhelés alatt, bármiféle túlhajtás nélkül képes elérni az 5 gigahertzes órajelet.

Hirdetés


A brutális processzor legnagyobb pusztán technikai hibájának a fogyasztása mondható, ugyanis a 220 wattos TDP meglehetősen nehezen lenyelhető specifikáció, ám igazság szerint ez az átlagos fogyasztóknak a CPU 920 dolláros kezdő ára miatt eddig nem okozhatott problémát. A nagyon komoly teljesítményre vágyóknak érdemes volt inkább Intel Core i7-est választaniuk, hiszen azok nem csupán ár, de fogyasztás és teljesítmény szempontjából egyaránt jobb választásoknak bizonyultak.


Ettől függetlenül most fordulhatott a kocka, ugyanis az AMD visszaszámolva olyan 500 dollárral csökkentette az FX-9590 ellenértékét, a brit AriaPC kereskedéstől – forgalmi adóval együtt – 300 fontért már elvihető az egység OEM verziója. Természetesen olyan 105 ezer forint továbbra sem kis pénz, ám ezzel a radikális árcsökkentéssel határozottan kompetitív lett a központi egység.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.