Hirdetés

500 GB-os HDD a piacon



|

Hirdetés

A 3,5 inches eszközről eddig napvilágot látott információk arról tanúskodnak, hogy különösebb technológiai innovációra ezúttal sem kell számítanunk. Az új Maxtor HDD továbbra is 7200-as fordulatszámon dolgozik, és támogatja majd mind a Sata II, mind pedig a régebbi ATA 133-as rendszereket, ezzel is még vonzóbbá téve a terméket, főként azok számára, akik csak régebbi típusú alaplappal rendelkeznek. Természetesen azt azért nem állíthatjuk, hogy ez a lemez semmilyen újítással nem bír, hiszen említést érdemel például az átalakított hővezetési rendszer, a fizikai behatások elleni nagyobb védelem, továbbá a hatékonyabb biztonsági színvonal.




Az eszköz piacra bocsátása minden bizonnyal segíti majd a gyártót abban, hogy megközelítse vetélytársait, akik közül főként a Toshiba, és a Hitachi az utóbbi időben számottevő mértékben elhúztak a többiektől (érdekes módon nem is a legnagyobb kapacitású, hanem a legkisebb méretű, elsősorban mobiltelefonokba szánt termékeikkel). A verseny mindamellett természetesen nem csitul, sőt, erősödni fog, hiszen a Hitachi jelenleg is dolgozik 2007-re ígért, 1 TB kapacitású háttértárolóin, míg a Seagate megkezdte merőleges adattárolási technológián alapuló termékei forgalmazását. Szakértők szerint a felfokozott versengés elsődleges győztesei a felhasználók, akik ilyen módon felettébb kedvező árakkal találják majd szembe magukat a boltokban.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.