Hirdetés

Jönnek az 500 gigabájtos tabletek



|

Az Ultra Mobile HDD akár új korszakot is nyithat a tabletpiacon.

Hirdetés

A mai tabletek flash memóriát használnak adattárolásra, ez azonban hamarosan meg is változhat. A Seagate új Ultra Mobile HDD-je kifejezetten mobil eszközökhöz készült, és akár 500 gigabájtos kapacitásban is választható. Ezzel könnyedén elérhetővé válna egy akkora tárhely a tableteken, mint amit a PC-ken megszoktunk. 

Hirdetés

Az Ultra Mobile HDD különlegessége, hogy amellett, hogy mindössze 5 milliméteres, a szokványos merevlemezekkel szemben kibírja az ütődéseket, ellenáll a hőnek, a vibrációnak és az állandó mozgatásnak is. A Seagate állítólag kínosan ügyelt, hogy a gyakorlatban is használható maradjon a tabletbe szánt HDD. 

A gyártó azt ígéri, hogy egy tábla az 500 gigabájtos HDD-vel fogyasztásban egy 64 gigabájtos tabletnek felelne meg, teljesítményben pedig egy 16 gigabájtosnak; de mindkettőtől kevesebbe kerülne. Tétlen állapotban ráadásul még az SSD-ket is lekörözi a 0,14 wattos fogyasztású 2,5 hüvelykes HDD. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.