Hirdetés

500 gigabájtos optikai lemezek



|

Már 500 GB adatot is képesek egy HD DVD-re, vagy Blu-ray-lemezre írni.

Hirdetés

 

A Microholas projekt arra törekszik, hogy egy új technológiának hála óriási mennyiségű adatot legyenek képesek egy optikai lemezre zsúfolni. Nos, ez sikerült is: egy közönséges HD DVD-re, vagy Blu-ray-lemezre már akár 500 gigabájt adatot is könnyedén rápréselnek.

 

microholas.jpg

 

Mindezt a mikroholografikus rögzítési technika teszi lehetővé, amely a lemezek nanostruktúráját változtatva ír annyi adatot rájuk, amennyit csak lehet. A projekt vezetői ennek ellenére elégedetlenek az 500 gigabájtos teljesítménnyel. Reményeik szerint hamarosan 1 TB-ra tudják növelni a maximális kapacitást, így videók ezrei is biztonságosan tárolhatóak majd hosszú ideig, egyetlen lemezen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.