Hirdetés

61,7 milliárd dollárt költött chipekre az Apple és a Samsung



|

A világ tíz legnagyobb chipvásárlójából három cég kínai volt 2016-ban.

Hirdetés

Az Apple és a Samsung rengeteg pénzt keres a különböző méretekben értékesített elektronikai eszközökből - sokak számára az okostelefonjaik jelentik a számítógépet -, ezért nem meglepő, hogy a félvezető chipek piacán ez a két vállalat költötte el a legtöbbet tavaly. 

Hirdetés

A Gartner szerint zsinórban hatodik éve csúcstartó a két cég, amelyek 2016-ban 400 millió dollárral növelték a kiadásokat, és 61,7 milliárd dollárt költöttek. A világ félvezető lapkáinak a 18,2 százalékát vásárolták fel. 

Masatsune Yamaji elemző szerint az iparágban a technológiára és az árazási szokásokra is nagy hatással lesz a jövőben a két óriás, azonban a jövőbeli növekedésekkel szemben egyre kisebbek a várakozások. 

A világ 10 legnagyobb chipvásárlójából négy amerikai cég, három kínai, kettő dél-koreai, egy pedig japán. Tavaly a Cisco Systems kiesett a top 10-ből, a helyét a kínai BBK Electronics vette át (Oppo, Vivo, OnePlus). 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.