Hirdetés

64 bites processzor a Qualcommtól is



|

Korábban butaságnak tartották, de már a Qualcomm is készít 64 bites processzort.

Hirdetés

Amikor az Apple anno bemutatta az első 64 bites mobilprocesszort, a Qualcomm tartotta azt a legnagyobb butaságnak. Az idei Mobile World Congressen most mégis két olyan új modellt mutattak be, amelyek 64 bitesek, és kifejezetten csúcskategóriás készülékekhez szánják őket. A négymagos Snapdragon 610 és a nyolcmagos Snapdragon 615 lapkáira egyaránt került harmadikgenerációs Qualcomm LTE modem, HSPA+ és CDMA, illetve 802.11ac-s Wi-Fi. 

Hirdetés

Míg az első fecske, a Snapdragon 410 decemberben a fejlődő piacot célozta, addig a 610 és a 615 kifejezetten a legdrágább eszközökhöz készültek. Az új lapkák különlegessége, hogy mivel nagyon hasonlítanak a 410-esre, ezért a gyártóknak nem kell újból hitelesíttetniük a készülékeiket. 

A Qualcomm ugyanakkor csak a harmadik negyedévben küldi ki a Snapdragon 610 és 615 első mintadarabjait, a 64 bites processzorokkal pedig csak az év vége felé találkozhatunk a piacon. Minden bizonnyal azért sem sietnek, mert ilyen téren jelenleg meglehetősen kicsi a rájuk is veszélyes konkurencia. 

 

További érdekességeink az idei Mobile World Congressről. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.