Hirdetés

65 nanométeres gyár Európában is



|

Újabb gyár, nagyobb összkapacitás a 65 nanométeres Intel lapkák gyártásában.

Hirdetés

Az esemény egyben azt is jelzi, hogy az Intel a világon harmadik, 65 nanométeres technológiát használó üzeme nyílt meg, míg Európában ez az első olyan gyáregység, ahol a 65 nanométeres technológiával készülő chipeket tömeggyártásban állítják elő.

Intel


A két milliárd dolláros beruházással épült gyár az iparág legnagyobb (300 mm-es) waferjeit (ostyáit) felhasználva, 65 nanométeres technológiát alkalmazva gyárt nagy mennyiségben chipeket, amely megteremti annak lehetőségét az Intel Fab számára, hogy a világon a legnagyobb mennyiségű mikroprocesszort dobja a piacra, a lehető legalacsonyabb költségek mellett. Az Intel Arizonában található, Fab 12 nevű, valamint az oregoni D1D nevű gyára mellett az új, Fab 24-2-es gyár a világ technológiailag legfejlettebb, többmagos mikroprocesszorok előállítására alkalmas, nagy gyártási kapacitással rendelkező félvezető gyára.

“Az Intel® Core™ mikroarchitektúrára alapozott, következő generációs kétmagos processzorok segítségével az Intel egyértelműen megalapozza a technológiában játszott vezető szerepét” – nyilatkozta Paul Otellini elnök- vezérigazgató. „Gyártási kapacitásaink jelentik az Intel sikerének hajtóerejét.” – tette hozzá.

Intel


A 65 nanométeres technológia előretörését demonstrálandó, az Intel jelentős gyártási mérföldkőhöz érkezett három, 65 nanométeres technológiát alkalmazó gyárával. Az Intel személyi számítógépekbe és szerverekbe szánt mikroprocesszorainak fele már ezzel az iparágban vezető szerepet betöltő technológiával készül. Az írországi gyár mai, hivatalos megnyitóján Otellini elmondta, hogy a 300 mm-es ostyák, amelyek már három hónapja futnak az új gyáron keresztül, segítettek ennek a mérföldkőnek az elérésében.

Az Intel akkor tette meg ezt az előrelépést, amikor a legtöbb lapkagyártó még meg sem kezdte a 65 nanométeres gyártástechnológián alapuló termékek szállítását.
„Az Intel azon képessége, hogy már három gyárban is képes 65 nanométeres technológiával nagy mennyiségben chipeket előállítani, egyértelműen jelzi az iparágban betöltött vezető helyünket” – mondta el Otellini. „A 65 nanométeres technológia és az Intel új Core mikro-architektúrája új összefüggésbe helyezi azokat az előnyöket, amelyeket ügyfeleinknek nyújthatunk.”

A nyár folyamán az Intel bemutatja majd a korábban Conroe kódnéven ismert, asztali gépekbe szánt, valamint a korábban Merom kódnéven ismert, notebook-okba szánt Intel® Core™2 Duo processzorokat, valamint a Woodcrest kódnevű Dual-Core Intel® Xeon processor 5100 sorozatot is.
Miközben az Intel élen jár a 65 nanométeres technológia alkalmazásában, jó úton halad afelé, hogy 2007 végéig a következő generációs 45 nanométeres gyártási technológiát is bevezesse – mindössze két évvel azután, hogy megindította a 65 nanométeres technológiára alapozó gyártást.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.