Hirdetés

6 GB memóriával jöhet a GeForce GTX 1060?



|

A GTX 980 és GTX 970 modellek helyére érkezhet a termék.

Hirdetés

A VideoCardz szert tett némi szállítmányozási információra, amely látszólag elárult pár érdekességet a várhatóan az ősz környékén bemutatkozó NVIDIA GeForce GTX 1060 videokártyáról. A forrás kétféle nyomtatott áramköri lapról rántotta le a leplet: mindkettőn GP106 grafikus processzor dolgozik, az egyiken 6 GB GDDR5 memória található, a másikon pedig 192 bites a memóriasín.


Hirdetés


Az adatok nem meglepőek annak fényében, hogy egy az Inno3D-től néhány hete kiszivárgott prezentációs dia szerint az NVIDIA egyetlen kártyával kívánja leváltani a GTX 980 és GTX 970 modelleket, azaz teljesítményre a GTX 1060-nak valahol a kettő között kell majd elhelyezkednie. Ugyanez a dia szerint a GTX 960 és GTX 950 mindenképp a piacon maradnak az idei évben, ezek helyére nem jönnek Pascal alapú kártyák.



Természetesen a hírben olvasható információkat fenntartásokkal kell kezelni. Ettől függetlenül a fentiek fényében racionálisnak tűnik a 6 gigabájtnyi, 192 bites buszon kommunikáló GDDR5 memória használata a 200-300 dolláros árszegmensben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.