Hirdetés

7 GHz-en dolgozik az új Haswell CPU



|

Igen magas órajelre húzták a Haswell zászlóshajóját, a Core i7-4770K-t.

Hirdetés

Mindegyik processzorszériának van egy zászlóshajója, amely a Haswell esetében a Core i7-4770K modellt jelenti. Természetesen ez a CPU még nem került a boltokba, hiszen a Haswellre egyelőre várnunk kell. A mostani rekord azért furcsa, mert az előbb említett processzorral döntötték meg, miután az valahogy még a júniusi megjelenése előtt tesztpadra került. 

A "rtiueuiurei" nevű overclocker képes volt 7 GHz-es értékre emelni a CPU órajelét. A 91,07 MHz-es alap órajelhez 77.0x-es szorzót használt, az eredmény pedig 7012,65 MHz-es órajel lett a Core i7-4770K esetében.  

A CPU-Z adatai szerint mindehhez egy elég magas feszültségi értékre is szükség volt, mégpedig 2,56 voltra. Sajnos a rekordsebességet elérő konfiguráció pontos adatai nem ismertek. Annyit azért tudni, hogy 2 GB DDR3-as memória és egy LGA 1150-es alaplap volt benne, na meg persze egy kiváló hűtés a Core i7-4770K-hoz. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.