Hirdetés

7 nm-es, 12-magos processzor jön az okostelefonodba



|

A MediaTek új processzorának rövidesen kezdődik a próbagyártása. Vajon 12 mag már elég lesz?

Hirdetés

A jól értesültek úgy tudják, hogy a TSMC rövidesen megkezdi a MediaTek legújabb processzorának a próbagyártását. Az okostelefonokba kerülő SoC 12-magos, és 7 nm-es, úttörőnek számító gyártástechnológiával készül. Vagyis gyorsabb és energiatakarékosabb lesz, mint a 10 nm-es újdonságok. 

Hirdetés

A MediaTek még 2015-ben állt elő a 10-magos Helio X20 és X25 lapkakészletekkel, tehát a 12-magos felállás mindenképpen fejlődést (?) jelent. Azonban sokak szemöldöke is felakad. Elvégre a Snapdragon 821 mindössze egy négymagos lapka, azonban több mint elég a mai okostelefonokba, és a következő 1-2 évben sem panaszkodnak majd rá a felhasználók. 

A MediaTek a 12-magos választással a teljesítményt és az energiafogyasztást szeretné kiegyensúlyozni. 

A TSMC és a Samsung egyaránt úgy készülnek, hogy 2018 elején már sorozatgyártásban lesznek a 7 nm-es processzorok. Ez azt jelenti, hogy a 12-magos újdonság 2018 első felében jelenhet meg a piacon. És azt is, hogy a Samsung Galaxy S9 már 7 nm-es SoC-t kap. 

A MediaTek és a TSMC jelenleg a Helio X30-at gyártják (ez 10 nm-es), elsősorban a kínai piacra, olcsóbb csúcskategóriás eszközökbe. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.