Hirdetés

7 TB-os Hitachi merevlemez, héliummal



|

2013-ban debütál a HGST új HDD-platformja.

Hirdetés

A HGST, amely már egy ideje a Western Digital tulajdonában van, bemutatta az új merevlemez-platformját, amelynek a különlegessége, hogy a belül lévő levegőt héliumra cserélik. Egy 3,5 hüvelykes adattárolóba összesen 7 tányér kerül majd.

 

Ennek eredményeként csökken a fogyasztás, de a hűtésre is jó hatással lesz az új megoldás. A HGST már rendelkezik 1 terabájtos tányérokkal, így könnyedén gyárthatnak 7 terabájtos HDD-t, hála a héliumnak. A hélium a hidrogén után a második legkönnyebb - és inert - gáz, így a levegővel való cseréje kisebb súrlódást jelent, emiatt a mechanikus részek pedig kevesebb munkát végeznek.

 

Ugyanakkor a hélium jobb hővezető képességekkel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a HDD hűvösebb lesz. A HGST prototípusa 4 Celsius-fokkal hidegebb marad, mint a hagyományos változat. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.