Hirdetés

729 eurónál kezdődik a linuxos KDE Slimbook



|

Bemutatkozott a fejlesztői közösség hivatalos laptopja.

Hirdetés

Ilyen sem történik gyakran: a linuxos KDE grafikus környezetet fejlesztő közösség bejelentette, hogy a spanyol Slimbook hardvergyártóval elkészíttette a közösség "hivatalos" fejlesztői notebookját. A magyarázat szerint erre azért volt szükség, mert a piacon kapható minőségi laptopok gyártói imádnak a Linuxosok életét megnehezítő megoldásokat építeni a termékeikbe, míg az efféle problémákkal nem küzdő noteszgépek gyakran alacsony teljesítményűek és/vagy vacak minőségűek.


Hirdetés


A KDE Slimbook már megrendelhető a spanyol vállalat weboldalán keresztül, a termék kiszállítása március közepe táján kezdődhet meg. Kétféle modell létezik a termékből, ezek közt csak a processzor jelenti a különbséget: az olcsóbbik 729 eurónál kezdődik és Intel Core i5-6200U CPU-val rendelkezik, míg a 849 eurótól induló testvérébe Intel Core i7-6500U került. A kérdéses árú konfigurációk 4 GB memóriát és 120 GB-os SSD háttértárat kínálnak, de persze a rendeléskor mindkettőből kérhető több.



A KDE Slimbook modellek további fontosabb (és persze közös) specifikációi: 13,3 hüvelykes és 1920×1080 pixeles kijelző, alumínium burkolat, 2× USB 3.0 kapu, LED-es háttérvilágítású billentyűzet, 6800 mAh-es akku, 1,36 kilogrammos súly, 330 × 220 × 18 mm-es méret. A termék az Ubuntura épülő KDE Neon disztribúcióval előtelepítve érkezik meg a vásárlókhoz.


(Forrás: Neowin, Slimbook)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.