Hirdetés

75 hüvelykes jedi-tévé a Samsungtól



|

Nem ezek azok a csatornák, amiket kerestem -gesztusokkal irányítható az okostévé.

Hirdetés

A Samsung Forum 2012 alkalmával ki is próbálhattuk a gyártó legújabb tévéjét. Az ES8000 tud újat mutatni, sőt, hasznos, ha mi is mutatunk neki – ujjakat, illetve kezer.

 

A keret nélküli designt viszi tovább a Samsung legújabb okostévé csúcssorozata, az ES8000. Design tekintetében itt az elhanyagolhatóan vékony keret mellett már csak a talp játszik, amit alaposan meg is változtattak a tervezők.

 

Ma már alapkövetelmény a menüjében megújult SmartHub okostévé platform és a mindenevő médialejátszó, melyet egy kétmagos processzor szolgál ki. Az LCD alapú készülék természetesen LED háttérvilágítással rendelkezik, a Micro Dimming Ultimate zónás megvilágítással dolgozik.

 

 

Új hardver elemek a készülék tetejébe épített mikrofon és kamera, ezek révén nem csak a Skype adja magát, de három új vezérlőelem is bekerült a rendszerbe. A tévé irányítható élőszóban, kézgesztusokkal és képes felismerni a nézőket és beléptetni őket a tévé menüjébe illetve akár máshová, például a Facebook alkalmazásba. A „Hi TV!” felkiáltással (számos egyéb nyelven is) hívhatjuk fel magunkra a készülék figyelmét, kérhetünk csatornaváltás, hangerő állítást és sok minden mást. Ha nincs kedvünk beszélni, akkor egy kis integetéssel indíthatjuk a gesztus-érzékelést, majd kezünket használhatjuk mutatóeszközként. Sajnos magyarul egyelőre nem tud a rendszer, de angolul elég üzembiztosan működött és a kézjelekre is jól reagált.

 

Az ES8000-es sorozat újdondsága lesz még az Evolution KIT. A tévé hátuljába csatlakoztatandó kis doboz révén a készülék képességeit hardver szinten is lehet fejleszteni, így ugyanazt az LCD panelt használhatjuk több termékfejlesztési generáción át, hiszen maga az LCD megjelenítő sokkal lassabban avul el, mint a beépített SoC.

 

Idén már itthon is kapható lesz az ES8000, legfeljebb 75 hüvelkyes méretben. Elsőként ezeken a tévéken lesz játszható az Angry Birds úgy, hogy irányításra a beépített mozgásérzékelő rendszer szolgál majd – hamarosan.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.