Hirdetés

75 különböző ultrabookot ígér 2012-ben az Intel



|

Az Intel szerint minden terv szerint halad, és a piac növekedését ígéri.

Hirdetés

Az ultrabookok elterjedésének a jelenlegi legnagyobb gátja az efféle eszközök magas ára: ez a legtöbb esetben körülbelül 750 eurót jelent. Ilyen árkategóriában a Dell, a HP, a Toshiba és a többi gyártó is kínál subnotebookot.

 

Az Intel legfrissebb ígéretei ismét tükrözik a vállalat ultrabookokba vetett hitét: a santa clarai cég szerint jelenleg körülbelül 26 ultrabook van a piacon, ez a szám pedig még az idei évben 75-re nő majd.

 

Tíz újat már be is mutatott néhány gyártó, így a Lenovo, a Gigabyte, az Acer és a Fujitsu is, többek között. Az Intel és partnerei elkötelezettek abban, hogy a vékony és könnyű notebookok vonzó, 6-700 dolláros árkategóriával képviseljék magukat a piacon. Ebben segítségükre lehetnek a legújabb ULV CPU-k is. A mérleg másik oldalát nézve elmondható, hogy a körülbelül kilenc hónapja elérhető ultrabookok ára egyelőre még mindig magas, és az ezekbe kerülő alkatrészek, például SSD-k ára sem csökken rohamosan.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.