Hirdetés

780 wattos Eurocom külső tápegység laptopokhoz



|

Egyszerűbb ezt használni, mint rögtön kettőt a vállalat 330 wattosából.

Hirdetés

Az elmúlt olyan két évben óriási előrelépések történtek az abszolút teljesítményközpontú laptopok piacán, a jelenlegi csúcs noteszgépes alkatrészekből összeállított konfigurációk könnyen kenterbe verhetik az erős középkategóriás asztali számítógépeket is. A CPU-erő tekintetében folyamatos volt az előrelépés, tavaly pedig az NVIDIA GeForce GTX 10-szériának köszönhetően a grafikus vezérlők teljesítménye egyik pillanatról a másikra több generációra elég fejlődésen ment keresztül.


Hirdetés


Ettől függetlenül az igazi izomlaptopokat soha nem lehetett kapni a fogyasztói termékeket forgalmazó boltokban, az Eurocomhoz hasonló vállalatok mindig is a céges ügyfeleket vették célba. A termékeik esetében nem szempont az akkus üzemidő vagy a könnyű hordozhatóság, érzékletesen szemléltetve laptopok helyett hordozható számítógépek tervezésével foglalkoznak. A kínálatukban nem szokatlanok az asztali számítógépekbe vagy szerverekbe szánt processzorokat tartalmazó, akár két grafikus kártyával szerelt notebookok sem.



Sejthetően az ilyen gépek működtetéséhez nem elegek a megszokott laposokhoz járó kis töltők. Az Eurocom most bejelentett a "Terminátor" kategóriás laptopjait vásárlóknak egy 780 wattos külső tápegységet, hiszen nem mindenki tartja elegánsnak vagy praktikusnak a két darab 330 wattos használatát, főleg hogy ilyenkor még egy konverter dobozra is szükség van. Ilyen felállásban a konvertert kell rácsatlakoztatni a laptopra, a tápegységek kábelei pedig a konverterbe mennek.



A négytűs DIN-típusú csatlakozót használó új tápegység teljes terhelés esetén elvileg 90 százalék feletti hatékonysággal működik, az előlapján lévő kijelzőn pedig követhető az éppen leadott amper / volt / watt trió. A hivatalosan Eurocom 780W AC/DC Adapter névre keresztelt termék 325 × 110 × 40 milliméter méretű, 1.38 kilogrammot nyom, és nettó 407 euróba kerül.


(Forrás: AnandTech, Eurocom)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.