Hirdetés

8K-s kijelződ is lehet a DisplayPort 1.4-nek hála



|

Akár egy okostelefon is képes lesz csúcsfelbontású videót küldeni egy 8K-s tévére.

Hirdetés

Egyelőre nem sok 8K-s kijelzőt vagy tévét lehet találni a piacon, de jó hír, hogy mire elérhetőek lesznek, addigra a laptopok és még az okostelefonok is képesek lesznek csúcsfelbontású videót küldeni ezekre. 

Hirdetés

A Video Electronics Standards Association kiadta a DisplayPort 1.4 specifikációit, amelyek alapján a szabvány már a 8K-s megjelenítőket is kezeli. 

A legjobb, hogy a DisplayPort 1.4 kompatibilis az USB-C csatolófelülettel, vagyis az ilyen porttal szerelt eszközöket - az okostelefonokat is - könnyedén lehet majd csatlakoztatni a televíziókhoz, és akár 7680 x 4320-as felbontású tartalmakat is küldeni. 

Az új szabvány természetesen a HDR jellegű tartalmakat is kezeli, támogatja. A Display Stream Compression 1.2-es verziója is támogatott, közel veszteségmentes, 3:1-es tömörítési aránnyal. Az összes ismert audioformátum mellett akár 32 csatorna kezelése is megoldott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.