Hirdetés

8K-s projektor a JVC-től



|

A projektorok esetében különbözik a 4K-s felbontás az Ultra HD-tól.

Hirdetés

A projektoroknál használt 4K-s képfelbontás fogalma egy kicsivel eltér attól a 4K-tól, amit az Ultra HD szabvány esetében szokás emlegetni. A felbontás itt 3840 x 2160 pixel helyett 4096 x 2400 képpont. A 8K-nak ezt az értéket meg kellene dupláznia, azonban ennek a kivitelezése egyelőre nem a legkönnyebb a hardvert tekintve, ráadásul meglehetősen drága lenne. 

A JVC a legújabb projektoránál ezt úgy igyekezett kiküszöbölni, hogy a 3D esetében használt elképzeléshez hasonlóan két különböző képréteg segítségével biztosít egyfajta illúziót. A DLA-VS4800 tehát a valóságban 4K-s, 4096 x 2400-as felbontást használ, azonban egyszerre két képet vetít 120 Hz-en, és ezeket egy pixellel átlósan eltolja. 

Az elképzelés a gyakorlatban azt eredményezi, hogy az alap felbontást megduplázta a JVC. Ami a bemeneti forrásokat illeti, sajnos a felső korlát ebben az esetben 4K marad. A JVC megoldásának ötletességét lehet vitatni, az viszont nyilvánvaló, hogy a 262 000 dolláros vételár kissé magas érte. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.