Hirdetés

98 hüvelykes 8K tévével állt elő az LG



|

Az idei év második felében kerülhet piacra a gigantikus televízió.

Hirdetés

A tavalyi évben rengeteget lehetett hallani a 4K (Ultra HD) felbontású televíziókról és monitorokról, a többség számára sajnos még idén sem lesznek kimondottan elérhetőek a prémium felbontást kínáló modellek. Ettől függetlenül a nagy gyártók már készülnek a továbblépésre, a többek közt televízióiról is világszerte ismert LG most bemutatta az idei Consumer Electronics Show valószínűleg legbrutálisabb TV-jét.

Hirdetés


A "gyártásra kész" állapotban lévő LG UH9800 az idei év második felében kerülhet majd piacra, a várható áráról egyelőre inkább nem adott tájékoztatást a vállalat. Ez nem csak a termék 98 hüvelykes  - nagyjából 2,5 méteres - képátlójának köszönhető, ugyanis az IPS LCD panelje 8K (Super Ultra HD) felbontást kínál, azaz 7680×4320 pixeles.


Szerencsére nagyjából kontextusba tudjuk helyezni a várható árszabást, ugyanis a Sharp által tavaly szeptemberben piacra dobott 85 hüvelykes és 8K-s kijelző olyan 133 ezer dollárért, azaz ~38,8 millió forintért vásárolható meg. Az európai forgalmazás esetén erre az összegre rájönne még az ÁFA is.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.