Hirdetés

98 másodperc alatt megfertőzhetik az okosotthonod



|

Tanulságos történet az olcsó Internet of Things eszközök világából.

Hirdetés

Robert Stephens igazi veteránnak számít a technológiai iparban, a napokban pedig saját otthonában vállalkozott egy érdekes kísérletre. Az Amazonról beszerzett egy átlagos, olcsó biztonsági kamerát, hogy letesztelhesse, milyen veszélyek leselkedhetnek egy gyakorlatlan felhasználóra. Ő maga természetesen elszeparálta az eszközt a hálózattól, ellenben minden gyári beállítást meghagyott és semmilyen más biztonsági intézkedést nem tett.

Hirdetés

Miután felcsatlakozott vele a WiFi-re, folyamatosan figyelte az forgalmat, s mindössze 98 másodperc alatt meg is érkezett az első kártevő. A Mirai jellegű malware a gyári felhasználónevet és jelszót használva bejutott a rendszerbe, majd gond nélkül letöltötte magát. Ha Stephens nem készül fel alaposan, biztonsági kamerája 5 percen belül máris egy DDoS-támadás résztvevője lehetett volna.

Az eredmény még a sokat látott szakértőt is meglepte, egyúttal az Internet of Things világának sokat emlegetett veszélyeire is rávilágított. Egy okosotthon megteremtésének lehetősége ugyanis valóban remekül hangzik, mindez azonban mit sem ér, ha a támadók gyakorlatilag percek alatt képesek átvenni az uralmat a tapasztalatlan userek nem megfelelően védett eszközei felett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.