Hirdetés

A 34 centis szörnyeteg



|

Az ATI legújabb kártyája minden képzeletet felülmúl, és túllő a célon

Hirdetés

Az egyik külföldi weboldalnak sikerült egy vázlatképet szereznie a hamarosan megjelenő DirectX 10 kompatibilis ATI R600 kódnevű grafikus kártyáról - ami az X2k család első és egyben leggyorsabb tagja lesz.

 

 

r600_2.jpg

 

Kép forrása: VR-Zone.com

 

A merész tervezésű grafikus vezérlő felépítése hasonló lesz a képen látottakhoz. Érdemes szót említeni a hűtő végén található fogantyúról, mely a szerver kategóriájú gépekbe való kártyákon alkalmazott megoldáshoz hasonlít. A külső tápellátást biztosító csatlakozók - a képpel ellentétben - nem tartogatnak meglepetéseket: a 8+6 csatlakozó helyett két darab 6-tűs PCI-Express tápcsatlakozó találhatunk majd.

 

A legmegdöbbentőbb adat az R600-as vezérlő teljes hossza, mely hűtővel és fogantyúval együtt összesen 34 centiméter. Az extrém méret valószínűleg több felhasználónak is problémát fog okozni, a számítógépházak többsége ugyanis nincs felkészítve ekkora méretű kártya befogadására.

 

Ezzel a kialakítással az ATI igencsak túllő a célon. Úgy tűnik, a grafikus kártyák már nem csak sebességben hanem méretben is rivalizálnak egymással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.