Hirdetés

A közelmúlt 6 legmeghatározóbb PC-je



|

Bemutatunk hat olyat gépet, ami meghatározhatja a PC-s piac jövőjét.

Hirdetés

2014 sok érdekes mobilos és PC-s újdonságot hozott, értelemszerűen egyes megoldásoknál több-kevesebb hibával. Voltak azonban olyan szoftveres és hardveres tényezők, amelyek egyértelmű irányvonalat szabtak a jövőre nézve, és megmutatták, hogy nagyjából mire számíthatunk 2015-ben. 

Hirdetés

Gondoljunk csak többek között az OS X lenyűgöző frissítésére, az első Intel Core M lapkákra épülő szuperlapos gépekre, a Chromebookok előretörésére vagy éppen a Microsoft kampányára, amelyben olcsó windowsos laptopokkal próbál piacot szerezni. A Lenovo Yoga 3 és az 5K-s iMac már önmagukban is kiemelkedő próbálkozások voltak, de a 2015-ös évben befutó Intel Broadwell processzorok és a Windows 10 miatt még nagyobb durranások kerülhetnek idén a piacra. Most mutatunk hat olyan gépet, amik meghatározhatják az idei kínálat milyenségét. 

 

Lenovo Yoga 3 Pro

Elegáns és vékony zsanérok, amelyek ráadásul 360 fokos mozgásra képesek - ez már önmagában is nyerő lenne bármilyen laptopnál, azonban a Lenovo könnyűsúlyú hibridje a legtöbb szakértőnél vitte az első helyet a 2014-es PC-k közül. A belül lévő Core M processzorok ugyan nem tündökölnek teljesítmény és üzemidő terén, de a gép még így is kiemelkedően jó és gyönyörű. 

 

Praktikus kialakítás

 

Alienware Alpha

A konzolszerű mini-PC-re sokat kellett várni, de megérte, még akkor is, ha egyelőre végül Steam OS nélkül érkezett meg. Az Alienware Alpha igazán egyszerűvé tette a PC-s játékok tévére varázslását. Ennek ellenére tény, hogy ott is lenne hová fejlődni, hiszen a specifikációk sajnos nem túl időtállóak, illetve a konzolszerű felületen is lenne még mit dolgozni. Talán majd az utód megoldja ezeket a kérdéseket is. 

 

A konzolszerű PC

 

Microsoft Surface Pro 3

Sokaknak erős kétségeik voltak az első és a második Surface táblagépekkel, azonban a harmadik modell már egész nagy elismerésnek örvend, hiszen ez a hibrid gép nagyobb felbontást, karcsúbb házat és állítható támaszt is kapott. A Microsoft laptop/táblagép keresztezése ezúttal jól sikerült, és szinte bárhol használható megoldás lett. 

 

Sokat fejlődött

 

5K-s Apple iMac

Sajnos igazán új MacBookot vagy iMacet nem hozott az Apple mostanában, azonban az iMac legalább már 5K-s kijelzővel (5120 x 2880) is elérhető. A 27 hüvelykes, csúcskategóriás asztali gép igazán lenyűgöző képernyővel rendelkezik. Sajnos el kell mondani azt is, hogy ha valaki nem akar 4K-s képekkel és videókkal dolgozni, valamint nem rendelkezik nagy költségvetéssel, akkor az 5K-s iMac beszerzése csak nehezen indokolható. 

 

5K-ban minden lenyűgöző

 

Toshiba Chromebook 2

Hazánkban még nem annyira terjedtek el a Chromebookok, ugyanakkor külföldön és az amerikai oktatási szektorban sok helyen tarolnak. Az apró és olcsó, leginkább csak online működő laptopok között igazi gyöngyszem például a Toshiba 11 hüvelykes Chromebook 2-je, amelybe ráadásul full HD-s kijelzőt pakoltak. Valószínűleg idén sem áll meg a Chromebookok térhódítása. 

 

Egyre többen keresik a Chromebookokat

 

HP Stream 11

Miközben a Chromebookok sokaknak jelentenek vonzó választást, addig a Microsoft gőzerővel próbálja szabotálni a Google-t és a partnereit. A cél az, hogy az emberek inkább olcsó windowsos PC-ket vegyenek a Chromebookok helyett. Erre remek példa a HP Stream 11 is, ami kifejezetten olcsó, sokáig húzza, és jól lehet vele böngészni. Más feladatra természetesen ez sem igazán alkalmas, de az árához (Amerikában 199 dollár) képest kellemes meglepetés volt a piacon, és valószínűleg sok hasonló modell érkezik a 2015-ös kínálatba is. 

 

A Microsoft "ellenszere" a Chromebookokra

 

Ti vennétek hibrid laptopot?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.