Hirdetés

A bankkártyád PIN-jéről árulkodik az okosórád



|

A hackerek már az első próbálkozásra sikerrel járnak az esetek 80 százalékában.

Hirdetés

A legújabb kutatási eredmények szerint meglepő módon egy fitneszes karkötő vagy egy okosóra elképesztő mértékben segíti a hackereket és a csalókat abban, hogy megszerezzék a bankkártyákhoz tartozó PIN-kódokat. 

Hirdetés

A Binghamton Egyetem kutatói számítógépes algoritmusok segítségével követték a viselhető eszközök által begyűjtött adatokat, és ezek segítségével törtek fel jelszavakat. Az első próbálkozás az esetek 80 százalékában volt pontos, három próba után több mint 90 százalékos volt a siker

Régen a csalóknak videokamerát vagy hamis billentyűzetet kellett felszerelniük az effajta kódok lopásához, mostanra azonban a kézmozgásokat milliméter pontossággal tudják követni a viselhető eszközöknek hála. Mivel ezt rögzítik, ezért utána könnyedén tudják reprodukálni a mozgás során bevitt kódot. 

Mivel a viselhető eszközök rengeteg szenzorral mérik a mozgást, ezért a támadóknak mindössze egy kártevőt kell azokra eljuttatni, esetleg elfogni a Bluetooth-kapcsolatot, amin keresztül az okosóra és az okostelefon szinkronizálnak - ez pedig nem nehéz feladat a számukra. 

A gyártók egyelőre nem reagáltak a kutatás eredményeire, de jobb óvatosnak lenni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.