Hirdetés

A Button a FIBARO-tól nyerte a CES 2017 Innovációs Díját



|

A Button az az okosgomb, amelyet a vezeték nélküli okosotthon-rendszerek piacvezető gyártója, a FIBARO mutatott be, mint új távvezérlő eszközt, és elnyerte a CES 2017 innovációs díját Okos Otthon kategóriában.

Hirdetés

Ez a díj az egyik legjelentősebb elismerés a globális fogyasztói elektronikai eszközök piacán. A zsűritagok három iparág neves és meghatározó személyiségei közül kerültek ki. Minden évben a zsűri megválasztja a leginnovatívabb technológiai megoldásokat 28 kategóriában, amelyeket a Las Vegas-i show keretein belül be is mutatnak. A kiállítás 2017. január 5-8-ig lesz látogatható.

Hirdetés

Miről beszélünk, ha azt mondjuk FIBARO Button?

A FIBARO Button a 2016-os év nyarán került a piacra, nem sokkal a FIBARO Swipe megjelenése után. Ez a gomb nem csak egy egyszerű nyomógomb, hanem jóval több annál. Egy okos Z-wave vezérlő eszközről van szó, amely 6 féle különböző kattintást képes felismerni  - pl : egyszeri-, dupla- kattintás, vagy a gomb lenyomva tartása -, amivel jeleneteket aktivál vagy különböző eszközöket vezérel a kattintás módjának függvényében.

A Button egy kompakt, Z-Wave Plus kompatibilis vezérlő eszköz, amely számára elem biztosítja a szükséges tápellátást. A Z-wave hálózatba illesztett eszközök működtetésére és különböző jelenetek futtatására is alkalmas vezérlő. Egyedi folyamatok indítása programozható fel a rendszerbe, amelyek a gombon 1-5 közötti kattintással aktiválhatók, illetve hosszan lenyomva tartva biztosít egy 6. aktivitási lehetőséget is. Adott esetben pánik üzemmódra is alkalmas.

Az FIBARO okosgomb kis helyen is elfér a maga 46 x 34mm méretével, valamint teljesen vezeték nélküli, hiszen elemmel működik és Z-Wave hálózaton kommunikál. Éppen ezért egyik nagy előnye, hogy valóban a lakás bármely pontjára felszerelhető, akár látható, akár eldugott helyen. Könnyű felszerelni, és az elemek élettartama is előreláthatólag sokáig bírja majd, így nem kell sűrűn karbantartani. Becsült értékek szerint az elem átlagos napi 10 gombnyomás mellett 2 évig is kibírja. Természetesen ez az élettartam használat gyakoriságával változhat. Ideális működési környezete hőmérséklet tekintetében 0-40°C között van, hatótávolsága pedig szabadban 50 méter, beltérben 40 métert fed le.

Mindezek mellett a már meglévő rendszerbe integrálni sem nehéz feladat. Miután a Z-wave vezérlő hatótávolságán belül elhelyeztük, a fő kezelőfelületen egyszerűen párosítjuk a központi vezérlőegységgel (Home Center). A sikeres illesztést a rendszer visszaigazolja, és miután hozzáadtuk a kívánt helyiséghez is, szinte már kész is vagyunk az illesztéssel, már csak a konfigurálás maradt hátra. A telepítés megkönnyítésére a FIBARO természetesen biztosít online segítséget, a weboldalán elérhető a telepítési kézikönyv is, ugyanakkor magyar nyelvű műszaki oktatáson is részt lehet venni SMARTme Building Technologies Kft. showroom-jában.

Mindent összevetve, ezt a gombot egy szóban lehet jellemezni, ami maga az egyszerűség. Nem csak kinézetében, hanem felhasználásában is. Arra lett tervezve, hogy kompakt, mobilis és könnyen kezelhető legyen, mindeközben megfelel a FIBARO-tól megszokott minőségnek, megbízható és funkcionális az okosotthon elemeinek és jelenetek vezérlésében. 6 különböző jelenet vagy eszköz vezérlésére is képes. 

Biztonság, kényelem és minőség egyetlen eszközben, ez a FIBARO Button. A lehetőségek és kreativitások tárháza, amelyet ez az egyetlen gomb biztosít, ez teszi egy olyan egyedülálló vezérlő eszközzé, amely kiegészítheti a mindennapi életünket, és ragaszkodni fogunk hozzá, ha már egyszer otthonunkba betalált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.