Hirdetés

A CES legérdekesebb kütyüi



|

Összegyűjtöttünk néhány igazán érdekes eszközt az idei CES-ről.

Hirdetés

A 2015-ös CES-en nem volt hiány az új termékekből, legyen szó hardverekről, okostelefonokról vagy éppen más szokatlan kütyükről. Ezúttal az egyéb ötletes eszközökről készítettünk egy összeállítást, amelyben néhány igazán érdekes és figyelemreméltó új terméket szedtünk össze. 

Hirdetés

Természetesen mivel elképesztő mennyiségben záporoztak az újdonságok, ezért nem fért bele minden a válogatásunkba. 

 

Okosórák

Kezdjük mindjárt az okosórákkal. Az Alcatel például belépett a piacra a kifejezetten olcsónak szánt OneTouch sorozattal, amely bár nem Android Weart futtat, de kompatibilis az Androiddal, képes követni a lépéseinket és a pulzusunkat, továbbá tud zenét lejátszani, értesítéseket fogadni és képeket készíteni. Igazából a belépőkategóriás készülékekhez és a PIXI 3-hoz készült a széria. 

 

Olcsó lesz

 

A Sony igazán új okosórát nem mutatott, de jó hír, hogy a tavaly ősszel érkezett Smartwatch 3-at kicsit stílusosabbá varázsolta, ugyanis fém szíjat adott hozzá. Az egyik legjobb óráról van szó a piacon, ami Android Weart futtat, van benne GPS, és még vízálló is. A Sony egyébként egy rizikós újdonságot is letett az asztalra: az 1200 dolláros Walkman ZX2 zenelejátszót. Igazán prémium dolog, hogy az Android 4.2-t futtató eszközre appokat lehet letölteni, és a 128 gigabájtos tárhelyen DSD, WAV, AIFF, FLAC és Apple Lossless formátumokat tárolni, de Bluetooth és NFC ide vagy oda, kétséges, hogy hányan akarnak ennyi pénzért egy "sima" walkmant. 

 

Fém szíjjal még jobb

 

Természetesen nem volt hiány riválisokból sem. Megemlítendő például a Martian Guess Connect, amely ugyan okosóra, de egyáltalán nem néz ki annak - attól klasszikusabb és stílusosabb.

 

Okos, de klasszikusan szép

 

Belépett a versenybe az Epson is, ami GPS-es futóóra mellett pulzusmérős karkötőt és golfütőre szerelhető elemzőeszközt is készített. A Hyundai pedig készített egy appot, amivel Android Wear és Apple Watch platformon is nyitható és indítható minden autója. 

 

Golfütőre való

 

Okosöv és golyóálló sapka

Az öveket régóta hordjuk a jelenlegi formájukban, a Belty pedig ezen változtatna. Az okosöv a testünkhöz igazodva képes önmagának állítani a méretet. A beépített motorok akkor is dolgoznak, ha leülünk, és akkor is, ha teleettük magunkat az asztalnál. 

 

Nagy szenzáció volt a CES-en

 

A BulletSafe bár nem okossapka, de baseballos, és ráadásul golyóálló is. Nem mindennapos környezetbe kell menni, hogy hasznát vegyük, de ha mániás biztonságra törekszünk, már nem kell golyóálló sisakot hordani, ez sokkal diszkrétebb. 

 

Golyóálló

 

Finsix Dart, az intelligens laptoptöltő

A Finsix Dart egy olyan apró laptoptöltő, amely a fejlesztők reményei szerint minden notebooknál lecserélheti a sokszor túlméretes adaptereket. A Dart 65 wattot bocsát a laptopok rendelkezésére, a feszültségi érték pedig 18 és 21 volt között mozoghat. 9 cserélhető DC csatlakozót adnak hozzá, de sajnos MacBookhoz és Surface-hez nem jó. 

 

Kicsi és szép

 

iOn SnapCam

Úgy tűnik, nem csak a Polaroid tud nagyon apró kamerát csinálni. Az iOn új SnapCam eszköze mindössze 3,8 centiméteres, és természetesen pehelykönnyű. Elég elhúzni a házon az ujjunkat, a kamera pedig 8 megapixeles fotót rögzít. Kétszeri koppintásra 720p-s videót kezd el felvenni, háromra pedig élőben streamel a beépített Wi-Fi-n és Bluetooth-on keresztül. Természetesen csatlakoztatható okostelefonhoz, az akku pedig 2 órányi videózást vagy 5000 fotót bír egy feltöltéssel. A készenléti ideje 7 nap. 

 

Nagyon apró

 

Zano nanodrón

Drónból is akadt bőven az idei CES-en, az egyik igazán különleges pedig a Zano névre keresztelt nanodrón volt. Az eszköz Kickstarter-kampánya hihetetlenül nagy siker lett, a tenyér méretű quadrocopter pedig gond nélkül tudja kikerülni az akadályokat, illetve megtartja a pozícióját, és tudja, hol van az okostelefonunk. 

 

Kicsi, de nem játék

 

Nektek mi tetszett a legjobban a CES felhozatalából?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.