Hirdetés

A csúcs-RAM megöli a Nehalemet?



|

A csúcsteljesítményű memóriák tönkretehetik az Intel Core i7-et!

Hirdetés

A memóriagyártóknak meggyűlhet a baja az Intel új, a csúcsteljesítményt képviselő üdvöskéjével. Az ASUS igazolta, hogy az Intel figyelmeztette az alaplapgyártókat: az 1,65 volt feletti feszültségen járatott memóriák tönkretehetik a CPU-t. Hogy ki akarná a szabványos feszültség felett járatni egy vadonatúj, méregdrága rendszerben a vadonatúj, méregdrága DDR3 memóriákat? Maguk a memóriagyártók, akik ahhoz, hogy a csúcsteljesítményű memóriákat a kívánt frekvencián tudják működtetni, a szabványos 1,5 volt fölé emelik azok feszültségét.

 

1013ram.jpg

 

Egyáltalán nem szokatlan, hogy a gyors memóriakittek szállítói csak a szabványosnál magasabb feszültségen garantálják az ígért teljesítményt, és ez nem csak a DDR3, de a DDR2 memóriák esetében is így van. Az nem teljesen világos, hogy a Core i7 CPU és az X58 chipset konstellációja felelős-e ezért a problémáért - nem is fogjuk egyhamar megtudni, mert nincs más lapkakészlet, mely kezelné a processzort -, de gyanítjuk, hogy egyszerűen a CPU integrált memóriavezérlője a ludas. Nem túlzás problémáról beszélni, mert számos olyan memória van a piacon, amely a szabványosnál magasabb feszültséget igényel: például az OCZ Reaper kittje 1,9 voltot, a Corsair Dominator kittje 2,1 voltot.


Könnyű azt mondani, hogy "ez nem az átlagfelhasználó gondja"... Ahír folytatódik! >>>

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.