Hirdetés

A csúcskategóriában is harcolhat az AMD Zen?



|

Akár az Intel Core i7-5960X ellen is elég lehet az architektúra.

Hirdetés

Felpörögtek az események az AMD háza táján. A WCCFTech pár órája kiszivárogtatta az első AM4 foglalatot használó AMD APU-k specifikációt, a 28 nanométeres egységek Excavator processzormagokkal és GCN 1.3 architektúrás Radeon grafikus vezérlőkkel jelentenek majd érdekes választást a megfizethető számítógépet építeni kívánók számára.


Hirdetés


A processzorok piacán persze nem ezek lesznek az AMD idei nagy attrakciói, hanem a már 14 nanométeres Zen egységek. A várhatóan október során bemutatkozó Summit Ridge CPU-k hat- és nyolcmagos változatokban válnak majd elérhetővé, az FX termékcsalád új generációjáról van szó. Az AMD eddig csak annyit árult el a Zen magok teljesítményéről, hogy az Excavator magokhoz képest órajelenként 40 százalékkal több utasítást képesek végrehajtani.


A WCCFTech jóvoltából most elérhetővé vált néhány dia az AMD egyik nem nyilvános prezentációjából. Ennek alapján a legerősebb Zen processzor a Cinebench 15 alatt kétszer jobb teljesítményt nyújt a szintén nyolcmagos FX-8350 központi egységnél. Ez azt jelenti, hogy a CPU képes lehet az Intel Core i7-5960X Extreme Editionhöz hasonló teljesítményt kínálni.


A hírben olvasható információkat természetesen fenntartásokkal kell kezelni, pár hónapon belül kiderül, hogy pontosan mire képes a Zen.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.