Hirdetés

A-DATA Nobility NH03 külső merevlemezek USB 3.0 interfésszel



|

A tajvani székhelyű A-DATA is elkészült első USB 3.0-s külső háttértárolójával, amely a szupergyors interfésznek, és speciális másolás-optimalizáló szoftverének köszönhetően 140 MB/s-os átviteli sebességre is képes.

Hirdetés

A memóriamoduljairól és flash meghajtóiról ismert tajvani A-DATA Nobility NH03 néven mutatta be első olyan 3,5 hüvelykes külső merevlemezét, amely már USB 3.0-s interfésszel rendelkezik, így a Nobility sorozat korábbi tagjainál lényegesen nagyobb adatátviteli sebességre képes. A 150 x 48 x 178 milliméteres mérettel, és 1 kilogrammos súllyal rendelkező, állított vagy fektetett irányban is használható háttértár divatos, modern, és extravagáns külsőt kapott, amely azonban kellőképpen ízléses és elegáns ahhoz, hogy otthon vagy irodában is elhelyezhető legyen.

A burkolat alatt egy 3,5 hüvelykes, 1, 1,5 vagy 2 TB-os merevlemez kaphat helyet, az adatok pedig akár 140 MB/s-os sebességgel is haladhatnak az eszköz és a számítógép között. Ezt a valóban dícséretes átviteli sebességet a gyártó terminológiájában SuperFast USB 3.0-nak nevezett interfész mellett az előre telepített TurboHDD USB másolás-optimalizáló szoftver segítségével sikerült elérni. Az A-DATA tájékoztatása szerint a nagy sebességet igazoló méréseket „valós körülmények között" végezték el, így remélhetőleg az átlag felhasználó is elérheti ezt a szintet. Bár a már hagyományosnak számító USB 2.0-s interfészhez viszonyított 400%-os sebesség-növekedés igen csábító, szerencsére azokra is gondolt a gyártó, akik nem rendelkeznek USB 3.0-s kivezetéssel, így az NH03 egy egyszerű USB 2.0 porthoz is gond nélkül csatlakoztatható.

A merevlemez által termelt hő elszállítását aktív hűtőrendszer biztosítja a burkolat elején elhelyezett beszívó oldali-, és a hátsó kifúvó oldali ventilátorokkal. Az optimális hőmérséklet az alkatrészek élettartamának meghosszabbítása, és az esetleges adatvesztések megakadályozása mellett természetesen az átviteli sebességre is jótékony hatást gyakorol. Az egygombos biztonsági mentés segítségével gyorsan és könnyedén elvégezhetjük fontos fájljaink mentését vagy szinkronizálását. Bizalmas adataink védelméről 256 bites AES titkosítási eljárás gondoskodik.

Az előre telepített TurboHDD USB szoftver mellett minden A-DATA Nobility NH03-as külső adattárolóhoz megkapjuk a HDDtoGO és az OStoGO szoftvereket, valamint a Norton Internet Security 2010 60 napos próbaverzióját. A három év garanciával kínált termék ajánlott végfelhasználói ára, és a megjelenés pontos dátuma még nem ismert.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.