Hirdetés

A Dell is energiatakarékos lesz



|

A cég ígéri: ő is zöld útra tér.

Hirdetés

A Dell is belép az alacsony fogyasztású számítógépeket forgalmazó gyártók sorába. Múlt heti bejelentése szerint legkésőbb 2010-re átalakítja teljes termékskáláját a Dell, hogy megfeleljen a korszerű energiatakarékossági igényeknek. Albert Esser a Dell erőforrás és infrastruktúra részlegének alelnöke így nyilatkozott: "Vevőink egyre inkább megkövetelik tőlünk, hogy olyan termékeket gyártsunk, melyek megfelelnek napjaink elvárásainak, és nem rongálják bolygónk környezetét. Mi úgy érezzük muszáj teljesítenünk vásárlóink kérését."

0519dell.jpg

 


A bejelentés szerint a Dell több lapkakészletet áttervez, módosítani fogja hűtőventillátorainak és tápegységeinek működését, valamint tervei szerint ezen alkatrészekből csak olyanokat szerel majd be kész számítógépeibe, melyek alapból rendelkeznek energiatakarékossági funkciókkal.

Annyi már kiszivárgott egy nemrég lezajlott szakmai beszélgetés során, hogy a Dellnél dolgoznak egy vadonatúj asztali számítógépen, ami 70 százalékkal kevesebb áramot fog fogyasztani és körülbelül 81 százalékkal kisebb lesz mint mostani társai. A teljesen környezetbarát számítógépnek még a csomagolása is újrahasznosított elemekből fog állni.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.