Hirdetés

A Dell színesebbé teszi notebook választékát



|

A Dell a napokban kiadott egy új alsókategóriás szervert, amelyet a társaság igen kedvező árával elsősorban a kisebb vállalkozásoknak, valamint irodákba szán.

Hirdetés

A Dell bejelentette, hogy két új notebookja, az InspironTM 8100 és a LatitudeTM C810, már az egész világon elérhető. Mindkettő jelentősen magasabb teljesítményt nyújt, ráadásul kisebb energiafelhasználás mellett. A számítógépek az Intel új, mobil Pentium III-as processzorára épülnek, amely 1.13 GHz órajelű, és ami John Medica, a Dell egyik alelnöke szerint, fontos lépés a mobilszámítógépek fejlődésének történetében. "Azzal, hogy ezeket az új lapkákat, valamint nagyon éles képet nyújtó, 15 collos kijelzőt és optikai meghajtókat építettünk be, az Inspiron 8100 és a Latitude C810 valóban képes egy asztali PC-t teljes egészében helyettesíteni. Olyan sokoldalú, nagy teljesítményű platformok, melyeket tulajdonosaik bárhol, bármikor használhatnak."

Az új Intel mobil Pentium III 1.13-M CPU 25 százalékkal nagyobb teljesítményt képes nyújtani a felhasználói alkalmazások terén, és 45-tel többet a játékok esetében, mint az Intel Pentium III-as, 1 GHz-s lapkája. A teljesítménynövekedéshez szintén hozzájárul a Latitude C810-be integrált NVIDIA GeForce2Go chipset is, amely akár 32MB grafikus memóriát is képes kezelni. Az NVIDIA termékeiben implementált az úgynevezett Twinview technológia is, amely lehetővé teszi a notebook használója számára, hogy két monitort is működtethessen egyidejűleg, ami az üzleti szférában történő alkalmazásoknál megszokott konfiguráció. A Dell azt is bejelentette, hogy az Egyesült Államokban már kapható 12 új, opcionális Inspiron színes kiegészítő, amelyek segítségével a rendszer megjelenését lehet testre szabni. A színek közül több textúrákon alapszik, és egyedülálló kinézetet biztosít.

Egy tipikus Inspiron 8100-as Mobile Intel Pentium III 1.13 GHz-M processzort tartalmaz, valamint 128 MB SDRAM-ot, 15 collos SXGA+ megjelenítőt, 24X max CD-ROM-ot, 10GB ATA-100-as merevlemezt, integrált 56k V.90 modemet, 16MB Nvidia GeForce2Go chipsetet. Az operációs rendszer Microsoft Windows Millenium, és jár a Microsoft Works Suite is. Mindezeket 1 év garanciával kapjuk. A wireless-ready Latitude C810 szintén az említett CPU-t kapta, ugyanannyi RAM- mal szerelik, a kijelzője 15 collos UXGA, valamint a grafikáért felelős rész, az integrált modem, a winchester, a CD-ROM ugyanaz, mint a 8100-as esetében. Ezeken felül megtalálható egy floppy meghajtó, és támogatott a Dell DualPoint technológiája .Operációs rendszere a Windows 2000, és 3 év garancia jár hozzá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.