Hirdetés

A Delltől sem látunk többé netbookot



|

A gyártó csendben építi le a kínálatát, vélhetően átterelve a felhasználókat az ultrabookok felé.

Hirdetés

Hasonlóan más gyártókhoz, a Dell is úgy döntött, hogy csökkenti a termékkínálatának a méretét. Azonban mindezt furcsa módon hajtják végre: a kínálatból csendben tűntek el a netbookok. Ezzel a lépéssel a Dell megelőzheti riválisait a PC-piacon.

 

A Streak 7 és Streak 5 tabletek után most a Dell Mini belépőkategóriás netbookok is eltűntek a kínálatból. A gyártó nem magyarázta meg a döntést, azonban elképzelhető, hogy a CES 2012-n hallhatunk a terveikről.

 

 

 

 

A Dell szerint a vásárlóknak az Inspiron 14R szériát kellene választaniuk, azonban a 14 hüvelykes notebookok nem csak nagyobbak a Mini netbookoknál, de drágábbak is. Az egyetlen kisebb gép, amelyből maradtak készletek, az Inspiron 11z.

 

Számos forrás úgy tudja, nem frissítésekről van szó, hanem a fentiekben is említett okról, amely szerint a Dell nem foglalkozik többé netbookokkal. Ez azt is jelenti egyben, hogy az Intel Cedar Trail processzorait sem használja többé a gyártó.

 

Az egyetlen tovább árusított termékük az Inspiron Duo tablet-netbook hibrid, azonban ez nem akadályozza meg abban a Dellt, hogy a jövőben - hasonlóan több más gyártóhoz - az ultrabookok felé terelje a felhasználókat.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.