Hirdetés

A foteljátékosokat vette célkeresztbe a Corsair



|

Nappaliba szánt HTPC, ágyból is használható egér-billentyűzet keret.

Hirdetés

A Corsair neve elsősorban a számítógépes játékosok körében ismert, a vállalat többek közt a gamereknek szánt házai, perifériái, hűtői, memóriamoduljai és szilárdtest-meghajtói miatt közkedvelt. Ennek fényében a gyártó természetesen a világért sem hagyta volna ki a Computex kiállítást, ráadásul a szokásos termékfrissítések mellett két komoly meglepetéssel is készült.

Hirdetés


Bulldog

A nappalikba szánt számítógépek esetén a gyártók szeretik játékkonzol méretűre csökkenteni a ház méretét, ám a helyhiány és relatíve rossz hőelvezetés erősen szabotálják az elérhető maximális számítási teljesítményt. A Corsair megoldaná a problémát, konkrétan 4K-s játékra is alkalmas HTPC-t szeretne a nappalikba juttatni.


A termék a Bulldog névre hallgat, azonban kulcsrakész PC helyett egy szereld magad csomagról van szó. A termék várhatóan 399 dolláros áron fog piacra kerülni az utolsó negyedév elején, négy darab komponensből áll. A csomag tartalmazza a képeken látható számítógépházat, amelybe már be lesz szerelve egy mini ITX formátumú alaplap, továbbá egy 600 wattos tápegység. Az utolsó komponens a Hydro Series H5SF processzorhűtő, nevéből sejthetően egy vízhűtő rendszerről van szó.


Sajnos a Bulldoghoz adott alaplap típusáról egyelőre nem esett szó, azonban úgy tűnik, hogy a számítógép képes lesz AMD és Intel processzorokat is fogadni, azaz minden bizonnyal többféle alaplappal lesz elérhető. Annyi biztos, hogy a Corsair szerint a vízhűtés még a legnagyobb hőleadású „asztali” processzorokkal is elbánik.


A vállalat szerint a legnagyobb videokártyák is elférnek majd a házban, többek közt NVIDIA GeForce GTX 980 Ti és TITAN-X is használható lesz benne. Rendeléskor opcionálisan vízhűtéses videokártyát is lehet majd kérni a Bulldog mellé, ezeket a hardvereket a gyári előkészítésnek köszönhetően elvileg rendkívül egyszerű lesz majd beszerelni a házba. A léghűtéses kártyájukat vízhűtésesre frissíteni kívánók számára a Corsair 99 dollárért árul majd HG10-es kitet.


Lapdog

A nappaliba szánt Bulldog kiegészítője: egy tartókeret a billentyűzet és egér számára. Az alján levő szivacsnak köszönhetően stabilan rátehető ülő helyzetben a combokra. Vezetékes megoldásról van szó, az egeret és billentyűzetet a belsejében elrejtett USB elosztóba lehet becsatlakoztatni. Ezen felül a jobb oldalán található még három darab USB a különféle eszközöknek és perifériáknak, akár telefonok és táblagépek is tölthetőek a keret közbenjárásával. A Lapdog egérpadja 7×11 hüvelyk méretű, billentyűzetből csak numerikus rész nélküli modellt lehet beleilleszteni.


A Lapdog keret önmagában 89 dollárba fog kerülni, gyárilag mellékelt Corsair K65 RGB klaviatúrával 199 dollár lesz az ára. A kiegészítő a Bulldoggal párhuzamosan kerül majd piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.