Hirdetés

A gamer-világ egy gyártó szemével



|

Régi lemez, hogy a PC-piac süllyed - itt a gamer PC-k világa, ami ellenben dübörög. De mit jelent ez a valóságban egy gyártó szemével? Megkerestük azt a céget, aki sokat tett ezért és most élvezi a gyümölcsét.

Hirdetés

Mekkora? Hát óriási a gamer piac, és erre pontos számok is vannak. A Newzoo felmérése szerint csak Európában 323 millió PC játékos van. Ha a sportszurkolókat nézzük, az ő számuk 351 millió, tehát látható, hogy hatalmas piacról van szó, akik igénylik a jó játékokat, a minőségi eszközöket és fogékonyak a reklámokra is - merthogy ez is fontos. De miként éli meg mindezt a Kingstonnál a HyperX-ért felelős Edward Baily.


Hirdetés


PCW: A PC piac csökken, kivéve a gamer szekciót. Miként változtatja ez meg a Kingston termékskáláját, fejlesztési irányát?


HyperX: A 323 millió gamer hatalmas vásárlóerőt képvisel és igényli a minőségi, dizájnos terméket. Az elmúlt 3 évben óriásit robbant az eSport és a HyperX rengeteget invesztált ebbe a szegmensbe. Támogatjuk a játékot már a kezdetektől egészen a rendezvényekig és profi csapatokig. Jelenleg 27 csapatot szponzorál a HyperX, emellett a DreamHack és az Intel Extreme Masters rendezvényeket is.




PCW: Melyek a legfontosabb fejlesztések, szolgáltatások a gamer komponenseknél?

HyperX: A HyperX termékek segítségével bármilyen szürke PC-t pillanatok alatt fel lehet gyorsítani. A legfontosabb komponens vita nélkül az SSD, amely a rendszertelepítést és indítást, a programok és játékok indulását is drasztikusan lecsökkenti. A Loading képernyőket is sokkal rövidebb ideig látjuk, mint a maximálisan is csak 170 MB/s sebességre képes merevlemezek esetén. Az SSD-k könnyedén hozzák a 400 MB/s feletti teljesítményt.


A másik fontos komponens a RAM, ahol már a 8-ról 16 GB-ra bővítés is jelentős gyorsulást hoz. Ezt kifejezetten a multitaskingnál fogjuk érezni - például amikor a játékunkat szeretnénk streamelni is élőben.



PCW: A Skylake lassan indul be, a DDR3-at még mindig sokan keresik: mikor veszi át a DDR4-szabvány elődje helyét?


HyperX: Már 2015-ben is óriásit ugrott a DDR4-kereslet, mostanra pedig odáig jutottunk, hogy az eladott modulok 30 százaléka új szabványú. Számításaink szerint 2016-ban óriásit robban a DDR4-piac és ennek minden jele látszik is.


PCW: Hatalmas siker a HyperX Cloud gamer headset és már megérkezett a Revolver is. Mit hoz még a jövő?


HyperX: Hamarosan a Microsoft Xbox One Elite kontrolleréhez fejlesztett, egyedi CloudX headsettel jelentkezünk, illetve a Revolver veszi át a Cloud II helyét a felső kategóriában. A DDR4 memóriamoduloknál az effektív 3000 MHz feletti sebességet és 64+ GB-os kapacitást célozzuk meg, itt több új termékünk is érkezik hamarosan.



A gamer perifériáknál a headsetekre és RAM modulokra fókuszálunk, egyéb perifériát (egér, billentyűzet stb.) most nem tervezünk, de persze ki tudja, mit hoz a jövő…

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.