Hirdetés

A Google Glass már az érzéseinket is felismeri



|

Egy német cég a Google Glassra is elhozta az arcfelismerő és -elemző rendszerét.

Hirdetés

A német Fraunhofer Intézet a Google Glass okosszemüvegére is elhozta egy app formájában a SHORE elnevezésű arcfelismerő rendszerét. A SHORE Glassware app képes rá, hogy a videókat valós időben dolgozza fel az okosszemüvegen, és elemezze is azokat. Természetesen az adatok védelme érdekében az anyagokat nem töltik fel a felhőbe. 

Hirdetés

A technológiát állítólag évekbe telt kidolgozni, azonban a C++ nyelven megírt rendszer nagyon hatékonyan elemzi ki az emberi arcokat. A segítségével részletes elemzést kaphatunk a velünk szemben álló emberről, az app pedig azt is közli velünk, hogy az illető milyen érzelmi állapotban van, férfi vagy nő, illetve nagyjából mennyi idős. 

A szervezet az appot kommunikációs segédletnek szánja, például beteg emberek számára. Természetesen a megoldásuk piacelemzéshez és kereskedelmi tevékenységekhez is ideális. A SHORE app egyelőre még nem tölthető le, de a tervek szerint hamarosan elérhető lesz az okosszemüvegre. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.