Hirdetés

A Google lepattinthatja az Intelt



|

Sajtóértesülések szerint a keresőcég mérnökei saját chip fejlesztésén dolgoznak.

Hirdetés

Hiába a Nexus-vonal, az új életre keltett Motorola és a Google Glass sikere, a felhasználók továbbra is szoftvergyártóként tartják számon a Google-t. Pedig a cég a hardverfejlesztésben is eléggé ott van: szakembereik már régóta maguk tervezik a saját szerverrendszereiket. 

Az olyan szolgáltatások kiszolgálásához, mint a YouTube, a Street View vagy éppen a Google Docs komoly szerverinfrastruktúra kell – nem véletlen, hogy az elmúlt években sorra építették a hatalmas adatközpontokat világszerte. Logikus lépésnek tűnik, hogy továbblépjenek, és olyan optimalizált chipeket építsenek a szervereikbe, amelyek száz százalékig megfelelnek az elvárásaiknak.

Hirdetés

A Bloomberg riportja szerint a Mountain View-ban dolgozó mérnökök éppen ezen törik a fejüket, saját szerverprocesszorok kifejlesztésén dolgoznak. A portál szerint chipjeik ugyanarra az ARM-technológiára épülnek majd, amely az Android-telefonokat is hajtja.

Plusz pont, hogy a saját tervezésű processzorokkal a vállalat kiválthatná a ma használt X86-os Intel-chipeket, így az Apple-hez hasonlóan legalább részben függetleníthetné magát a nagy gyártóktól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.