Hirdetés

A gyenge gazdaság miatt nem kelendőek a notebookok



|

Bár a recesszió legnehezebb időszaka elmúlt, ez az európai piacon egyáltalán nem érezhető.

Hirdetés

A gazdasági recesszió a 2008-as és 2009-es években volt a legsúlyosabb, azonban egyes régiókban még most is komoly gazdasági problémák vannak. Noha néhány ország teljesen talpra állt (köztük Amerika is), több pedig éppen most teszi ezt, az európai gazdaságra olyan csapást mértek az elmúlt évek, amelyet az itteni piac azóta sem hevert ki.

 

Természetesen mindezt az IT-piac is jelentősen megérezte, és többek között a notebookok sem olyan kelendőek, mint azt a legtöbben szeretnék. Meg nem nevezett tajvani notebook-gyártók olyan adatokat szivárogtattak ki, amelyek szerint csökkentették az alkatrészek megrendeléseit.

 

A PC-k iránti kereslet Európában még mindig gyengének bizonyul, a vállalatok pedig nem túl optimisták egy hirtelen feltámadást illetően. Az ODM-ek csökkentették a gyártások ütemét. Ennek ellenére összességében továbbra is növekedést várnak az idei évben - a várakozások szerint a 2012-es év második fele jelentős élénkülést hoz a piacra. Ebben természetesen a legnagyobb partner a Windows 8 lehet, amelyhez az IT-ipar számos szereplője nagy reményeket fűz.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.