Hirdetés

A hardverpiac királya a Microsoft?



|

A redmondiak partnerei tanácstalanok: kövessék a Microsoftot vagy járjanak külön utat?

Hirdetés

A Microsoft pénzügyi igazgatója, Peter Klein a Goldman Sachs Technology and Internet Conference rendezvényen beszélt arról, hogy a Microsoft ma már a PC-s piac hardveres szektorának vezető szereplőjévé vált, amely mentora a többi vállalatnak. Szerinte a Surface tablet nagyon jót tesz az iparágnak és a felhasználóknak egyaránt.

Klein a vertikális integrációval kapcsolatban említette meg ezeket, amelyek a hardveres és a szoftveres területet egyaránt jelentik - amiben az Apple most olyan sikeres. A Microsoft úgy gondolja, hogy a Surface egy olyan lehetőség, amely az egész PC-s piacnak jót tesz. A redmondiak sokat tanultak a tablet elkészítése során, ez pedig állításuk szerint vissza is adnák a vásárlóknak.

A Microsoft hosszútávon is szeretne a hardverpiac élére kerülni és ott is maradni. A gyártópartnerei azonban nem örülnek ennek az elképzelésnek. Az Acer gyakorlatilag a Windows 8 óta megkérdőjelezi a Microsoft stratégiáját. Az ügyvezetőjük, JT Wang például tavaly azt a kérdést fogalmazta meg, hogy, ha a Microsoft hardveres üzletbe fog, akkor nagy kérdés, hogy ők mit tegyenek: támaszkodjanak a Microsoftra vagy járják a saját, alternatív útjukat?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.