Hirdetés

A HDTV-sek fele nem tudja mi az a Blu-ray



|

Gondban a formátumháború győztese?

Hirdetés

 

Az NDP, a világ egyik vezető piackutató vállalata ismét elvégezte a felmérését a Blu-ray közismertségével kapcsolatban. A cég azt vizsgálta, hogy az amerikai HDTV-tulajdonosok mennyire ismerik a Sony formátumát.

 

Bár az eredmény tavalyhoz képest jobb, a Sony számára mégis komoly gondot jelenthet. A technológia szintjét tekintve el-vagy lemaradottnak egyáltalán nem mondható Amerikai Egyesült Államokban a HDTV-sek több mint a felének fogalma sincs arról, hogy mi az a Blu-ray.

 

blu-ray.jpg

 

A felhasználók 45%-a ismeri csupán a formátumot - noha olyan emberekről és piacról van szó, ahol a Blu-ray-nek közismertnek kellene lennie. Még rosszabb a Sony számára, hogy a HDTV-tulajdonosoknak csupán a 9%-a tervezi, hogy vásárol majd olyan eszközt, amely támogatja a Blu-ray-t.

 

4 millió embernek a 9%-a, akiket potencionális vásárlónak nevezhet a Sony: nem éppen rózsás helyzet a formátumháború győztese számára. Az elmúlt egy év alatt a formátum ismertsége Amerikában csupán 10%-kal emelkedett. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.