Hirdetés

A hét laptopjai - visszatért a Vaio



|

A Vaio átalakítható ultrabookja 15,5 órát bír egyetlen feltöltéssel - laptopos újdonságok következnek.

Hirdetés

Hirdetés

A Vaio visszatérése

A Sonytól egy ideje különvált és új kézben lévő Vaio nemrég egy átalakítható ultrabookkal rukkolt elő, aminek a legnagyobb különlegessége a 15,5 órás üzemidő. A Vaio Z 13,3 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, az Intel ötödikgenerációs processzoraival dolgozik, a képernyője pedig a speciális zsanéroknak hála 180 fokban megfordítható.

 

Vaio Z Canvas

 

Az alumínium és szénszálas ház 16,8 milliméter vastag, és összesen 1,34 kilogrammos. A Vaio új tulajdonosa szerint a Zero (vagyis a Vaio Z) energiatakarékos módban akár 18 napig is képes kihúzni egyetlen feltöltéssel. A belül lévő gyors SSD-nek mindössze 0,3 másodpercre van szüksége a bootoláshoz, a kép így igen hamar felugrik a 221-es képsűrűségű, full HD-s LCD panelen, ami az érintőceruzákkal is kompatibilis.

A Vaio másik újdonsága a Vaio Z Canvas volt, ami egy különválasztható, 12,1 hüvelykes kijelzővel és 2560 x 1704-es felbontással hívja fel magára a figyelmet. Sajnos nem tudni, hogy Japánon kívül mikor lesznek kaphatóak, a Vaio Z mindenesetre körülbelül 1600 dollárba kerül.

 

Itt az ASUS Zenbook UX305

A Zenbook UX305 eredetileg még a tavaly szeptemberi IFA kiállításon kápráztatta el az ultrabookok rajongóit. A Core M processzorra építő UX305 most Amerikában már kapható, 699 dolláros indulóáron. A 13,3 hüvelykes kijelző full HD-s felbontást produkál, alatta pedig egy 256 gigabájtos SSD, 8 GB memória és az Intel HD Graphics 5300-as vezérlője lapulnak.

 

Olcsóbb egy MacBook Airtől

 

A karcsú alumínium házba csomagolt laptop egy másik, QHD+ multitouch-os kijelzővel is kapható lesz, amely 3200 x 1800 pixeles felbontással operál.

Az UX305 nem váltja meg ugyan a világot, de az ultrabookok iránt érdeklődők nem csalódnak majd benne, és ami még jobb, hogy az Apple MacBook Airjétől is olcsóbb gépről beszélünk - ami ezúttal még a Lenovo árainak is alávágott.

 

Könnyebb, de még mindig kemény Panasonic

Szintén nem túl régen érkezett meg a Panasonic ultra strapabíró notebookja, a Toughbook 54. A 14 hüvelykes gép 1,9 kilogrammot nyom, így a Toughbook 53-tól jóval könnyebb (az előd 2,5 kilós volt). A memória mennyiségét megduplázták, 16 gigabájtra.

 

Nem akar szépségdíjas lenni

 

Bár a Panasonic laptopja nem versenyezhet a karcsú és trendi modellekkel, a magnézium ötvözetű házának köszönhetően igen strapabíró, és az 1 méter alatti zuhanásokat gond nélkül kibírja. Van külön füle is, így szinte aktatáskának is nézhető. Az akku üzemidejét egy teleppel 11 órára, két akkuval 18 órára tudták növelni, többek között a Broadwell processzoroknak hála.

A Toughbook 54 ára 1499 dollártól kezdődik, és értelemszerűen inkább az üzleti szektort célozza. Az alapmodellhez 720p-s kijelző jár, de persze full HD-s is kérhető, AMD videokártyával, 1 terabájtos merevlemezzel és 256 gigabájtos SSD-vel. További extra, hogy a meghajtókat a gép melegíti a hideg környezetekben.

 

Ti laptopról vagy asztali gépről szerettek jobban dolgozni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.