Hirdetés

A HGST szerint a hibrid meghajtók segíthetnek az ultrabookokon



|

A Hitachi merevlemez-divíziója a HDD-k és SSD-k házasságában hisz.

Hirdetés

A Hitachi Global Storage Technology, amely ma már a Western Digital alá tartozik, arról beszélt, hogy az ultrabook-piacnak milyen adattárolóra lenne szüksége - legalábbis szerintük. A HGST a HDD-k és az SSD-k házasságában hisz, ha az ultrabookok árcsökkentéséről és népszerűségnöveléséről van szó.

 

Az nyilvánvaló, hogy a kizárólag SSD-t használó konfigurációk drágábbak, azonban a legtöbb készülék csak ilyen adattárolót használ. A hibrid meghajtókkal vagy hagyományos merevlemezekkel szerelt változatok száma igen alacsony.

 

Amíg a HGST az ultrabookok esetében a kevert adattárolást látja a jövőnek, addig általánosságban a merevlemez-gyártók már tavaly óta hangoztatják, hogy az SSD-ket helyettesíteni kellene. Ezzel szemben közel senki nem indult el ebbe az irányba. Amennyiben az Intel pedig csökkenti az ULV processzorainak az árait, akkor a spórolás nyomán könnyen elképzelhető, hogy már egyáltalán nem lesz érdekes kérdés az ultrabookokba kerülő SSD-meghajtók magasabb költsége (főként, hogy az áruk, ha kevéssel is, de folyamatosan csökken).

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.