Hirdetés

A hibrid laptopoké a jövő



|

Az IDC szerint zsugorodik a tabletpiac, de vannak ígéretes területek.

Hirdetés

Az IDC piacelemző cég szerint 2015-ben nagyjából 211 millió tabletet sikerül eladni a gyártóknak, ami 8 százalékos visszaesést jelent éves szinten. Ennek ellenére vannak biztató jelek is

Hirdetés

A statisztikák azt mutatják, hogy tavaly és idén a 7-9 hüvelykes tabletek voltak a legnépszerűbbek, azonban nagyot ugrott a kereslet a nagy kijelzős eszközök iránt is. A jövőben kiemelt figyelem juthat az iPad Pro méretkategóriájának. 

A legnépszerűbbek továbbra is az androidos eszközök, majd az iPadek és végül a windowsos táblák. Azonban míg 2014-ben a tabletek 5 százalékán volt Windows, addig ez az érték idén már 8,5 százalék. Az IDC szerint 2019-re 18 százalék is lehet. 

Az elemzők szerint fényes jövő vár a hibrid laptopokra is, amelyek lecsatolt billentyűzettel táblagépnek is jók. A kategóriában 75 százalékos növekedést várnak a jövő év végéig. Ez a Windowsnak is jó, elvégre laptop módban általában asztali windowsos szoftvereket akarunk futtatni. 

A jelenlegi várakozások szerint a tabletpiac összességében tovább zsugorodik majd a jövőben, az viszont nagyon megváltozik, hogy az emberek milyen típusú tableteket vásárolnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.