Hirdetés

A hibrid PC-k rejtett hibái



|

A technikai paraméterek mellett sok olyan tényezőre kell figyelni, amelyek csúnyán leronthatják egy hordozható hibrid PC használhatóságát. Ezekre (is) figyelj választásnál.

Hirdetés

Első ránézésre, majd fél órás bolti ismerkedést követően egyáltalában nem biztos, hogy kiismerjük kiszemelt hibrid PC-nket, sőt, szinte mindig marad néhány rejtett részlet. Például otthon derül ki, hogy a kijelző túl kicsi, a billentyűzet kényelmetlen számunkra vagy például hiányzik még egy USB port. Éppen ezért a technikai paraméterek átfutása után azokat a felhasználási módokat próbáljuk ki a szaküzletben, amelyekben szükségünk lesz az új gépre.

Hirdetés


Ergonómia

Mindenképpen fontos az ergonómia. Itt hiába a sok leírás és teszt, mindenkinek magának kell megtapasztalnia az adott modellt használat közben, hogy eldönthesse, őt mennyire hátráltatja a különböző teszteken jelzett tervezési hiba.


Ehhez hasonló kategóriába sorolható az anyaghasználat is. A szálcsiszolt alumínium például szép, de nem mindenki szereti, vagy csak ettől a prémium felártól szabadulna meg szívesen, cserébe egy gumírozott hatású, matt műanyag borításért. A sérülékenység mellett a készülékház masszívságát is ellenőriznünk kell, nem árt figyelni az ujjlenyomatok megmaradására és a karcállóságra is.


Méret, alapkonfiguráció

A kifogástalan ergonómia és a megfelelő hardverkiépítés már majdnem teljes siker, de még ne bólintsunk rá a vásárlásra. Miután a hibridek speciális kialakítást igényelnek, ráadásul a tablet-mód miatt a vastagságra és súlyra is kiemelten oda kell figyelni, ezért az ilyen hordozható számítógépek későbbi bővítése, szerelése nagyon nehézkes. Sok esetben például extra memóriabővítésre vagy SSD-cserére nincs is lehetőség - ezek egyedi kialakításúak vagy éppen túl drágák ahhoz, hogy bármikor is meglépjük a beruházást. Éppen ezért érdemes eggyel felülkalibrálni az igényeket - például egyből a nagyobb tárhellyel szerelt modellt és a 2 helyett 4 GB-ot választani, így 1-2 év után is használhatóan gyors lesz a gép.


Tasztatúra

Miután hibrid PC-t választottunk, a billentyűzet (és a touchpad) kiemelten fontosak - ha ezek nem lennének fontosak, elég lett volna tabletet vennünk. Márpedig itt 10 colon kevés a hely a jó billentyűzethez, a vékony készülékházak pedig nem mindig adják meg a kellő stabilitást, arról nem is beszélve, hogy a gombok útja is általában nagyon rövid. A hibrid PC vásárlás előtt próbáljunk legépelni pár mondatot, bezárni ALT+F4-gyel egy ablakot, kurzort mozgatni, weboldalt görgetni stb. Ha tehetjük, ölben és asztalon is próbáljuk ki, hogy kiderüljön, útközben is használható-e a gép, nem fejnehéz-e esetleg (ezzel sok hibrid PC küzd).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.