Hirdetés

A hónap kütyüje - A-data i-drive



|

USB-kulcs és webkamera egyben? Először viccnek gondoltuk, aztán az sikerült jó alaposan ránk cáfolnia

Hirdetés

Küllemében egy hétköznapi USB-kulcsra hasonlít, az ezüstös kitüremkedést pedig egy átlagon aluli képességű formatervező munkájának gondolnánk – pedig az valójában egy apró CMOS-érzékelőt rejt magában, amelynek révén adattárolás mellett webkameraként is használhatjuk. Az oldalán található kapcsolóval határozhatjuk meg, hogy épp milyen szerepkörben kívánjuk bevetni, így nem kell attól tartani, hogy tárolóként használva a gépbe dugva azonnal telepítőlemez után kiáltana.

 

Amennyiben kamera módban alkalmaznánk, természetesen elengedhetetlen a megfelelő meghajtóprogram telepítése. Szükségünk lesz továbbá az USB hosszabbítójára, amely jelen esetben egy kellően merev, ám hajlítható vezeték, ez megfelelő tartást biztosít a kamerának. Ennek képe jóval felülmúlta várakozásainkat: 320×240-es felbontásban még gyengébb fényviszonyok mellett is jó képet ad.

 

i-drive_2.JPG

 

A széles sávú internetelérés dacára legtöbbünk meglehetősen korlátozott feltöltéssel rendelkezik, ezért egy ideig még nem lesz szükségünk ennél komolyabb képességű webkamerára, amiért véleményünk szerint – főleg noteszgéphez – az i-Drive jó választásnak bizonyulhat.

 

 

Adatok:

  • USB 1.1-es csatlakozás
  • 128 MB tárkapacitás
  • CMOS-érzékelő
  • Legfeljebb 640×480-as felbontás
  • Rugalmas USB-hosszabbító

 

 

Előny: méretéhez képest remek minőségű érzékelő

Hátrány: csak 128 MB tárkapacitás, csak 1.1-es USB sebesség

 

Teljesítmény: 81

Szolgáltatás: 84

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.